2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

MTZ – 60 éve a földeken

Agro Napló
A Minszki Traktorgyár 2006-ban ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Traktorai kiállták az idõ próbáját és ma már a világ számos országában ismertek. Az MTZ traktorok a termelõk közkedvelt márkatípusa maradt, nem szenvedett csorbát a hozzáfûzött bizalom a megváltozott agrárgazdasági körülmények ellenére sem. Magyarországon 1958 óta járják a földeket.

A rendszerváltás után 1995-ben a Minszki Traktorgyár saját tulajdonú céget, azaz magyarországi kizárólagos képviseletet hozott létre, amely napjainkig több, mint 11 000 traktort értékesített. Éves szinten a Magyarországra importált traktorok 60%-át az MTZ traktorok képezik. Érdekesség, hogy a traktorgyárban 1996-ban gyártották le a 3 milliomodik traktort.



A Minszki Traktorgyár kizárólagos magyarországi képviselete, a Belarus Traktor Kft. importálja és forgalmazza 30 lóerőtől 150 lóerőig terjedő teljesítménytartományban az MTZ típusú traktorokat.



A Belarus Traktor Kft. az alábbi termékválasztékot kínálja: 80 lóerős traktorok merev első híddal vagy hagyományos szöghajtásos első híddal szerelt kivitelben; 90 lóerős traktorok merev első híddal, mechanikus vagy szinkronizált sebességváltóval; a 105 lóerős, 130 lóerős és a 151 lóerős traktorok merev első híddal és szinkronizált sebességváltóval. Mindegyik traktor az új formatervezésû mûanyag karosszériával és EURO-2 motorral szerelt típus.



A cég budapesti irodájában kilenc munkatárs korszerû körülmények között dolgozik és végzi a teljes körû kereskedelmi, marketing és vevőszolgálati tevékenységet a vevők maximális kiszolgálása érdekében.



A telephely Budapest vonzáskörzetében, Dunakeszin található. A telephely és az ott mûködő magánvámraktár a cég logisztikai központja. A Fehéroroszországból importált traktorok és alkatrészek ide érkeznek és innen kerülnek forgalmazásra a márkakereskedők és a viszonteladók felé.



A Belarus Traktor Kft. a traktorokat az országosan felépített márkakereskedői hálózatán keresztül forgalmazza. A traktorokat közvetlenül a fogyasztók felé a márkakereskedők és viszonteladóik értékesítik, biztosítják a traktorok teljes körû mûszaki kiszolgálását, szervizelését, alkatrészellátását, valamint teljesítik a jótállási és szavatossági kötelezettségeket. A márkakereskedői és viszonteladói hálózat gyakorlatilag lefedi az egész országot, így szinte bármely megyében hozzájuthat a termelő az MTZ traktorokhoz.



A Belarus Traktor Kft. minden évben részt vesz a nemzetközi AGRO + MASHEXPO kiállításon, valamint az ötévente megrendezésre kerülő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon, amelyeken szakmai elismerésként többször is díjat nyert el. Ezeken a kiállításokon az MTZ traktorok minden alkalommal hatalmas érdeklődést és látogatottságot váltanak ki. A traktorgyárban a traktortípusokat folyamatosan fejlesztik, mintegy 20 új típus fejlesztése történt meg az utóbbi években a 6 lóerőtől a 300 lóerőig terjedő teljesítménytartományban. A mûszaki tartalom mellett ma már megjelenésében sem maradnak el nyugati társaiktól.



A megváltozott gazdasági körülmények ellenére az MTZ traktorok az évtizedek során kiharcolt pozíciójukat megőrizték a magyar piacon a nyugati traktorokkal szemben, elsősorban a megbízhatóságuk, a könnyû és olcsó javíthatóságuk, az alacsony üzemeltetési költségek, a hosszú élettartamuk és nem utolsó sorban a kedvező áruk miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!