Aratás elõtt Hegyfalun

Agro Napló
A Raiffeisen Agrárház Kft. nagysikerû fajta és gépbemutatóval egybekötött rendezvényt tartott Hegyfalun 2006. június 30-án. A megjelent mintegy 60 termelõ elsõként a Raiffeisen Agrárház Kft. nagyüzemi õszi búza fajtabemutatóját tekinthette meg.


A cég elkötelezett híve a magas minőségû őszi búza termesztésnek, és ezért a már köztermesztésben lévő Capo, Carlo fajtái mellett bemutatta a jövő ígéreteit is, így például a Fabula-t is. Ezek a fajták a hazai választékból a kimagasló minőségük mellett jó télállóságukkal, betegség ellenálló képességükkel és jó termésmennyiségükkel tûnnek ki.  



A résztvevők egy másik bemutatót is megtekinthettek, ahol is a helyszínen győződhettek meg a Raiffeisen Agrárház Kft. repcefajtáinak a Lirocco-nak és a Liprima-nak a kiváló állóképességéről és a várható jó terméséről.



A Hegyfalu telepen a résztvevők tájékoztatást kaptak a Raiffeisen Agrárház Kft.-nak a termelők igényeihez igazodó termeltetési és finaszírozási rendszeréről, az ez évi átvételi áraikról, egyúttal igéretet kaptak, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az átvételt követően néhány napon belül fizetik is a termény ellenértékét.



A telepen a szolgáltatást végző Doro 2000 Kft. bejelentette, hogy az energiaárak növekedése ellenére a nyári aratási időszakban az eddig is kedvező  szolgáltatás díjait nem emeli, azok a tavalyi szinten maradnak.



Meghívott vendégként a BASF cég bemutatta a Butisan Star gyomirtó szerre alapozott repcetermesztési technológiáját, illetve a Limagrain Magyarország Kft. a környező országokban már nagy sikerrel bevezetett Ontario nevû repce fajtáját melyet a délelőtt folyamán a résztvevők szintén megtekinthettek.



Végezetül a Raiffeisen Agrárház Kft. technika üzletága palettájáról felvonultatott néhány általa forgalmazott MF típusú erőgépet, illetve talajmegmunkáló eszközöket és vetőgépet is, melyet az ott lévők tüzetesen megismerhettek. Információink szerint a rögtönzött bemutató olyan sikeres volt, hogy üzletkötésre is sor került.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hogyan tartson tovább a szénakészlet?

Hogyan tartson tovább a szénakészlet?

Szárazság idején is kulcsfontosságú, hogy a lovak megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékhoz jussanak. Érdemes megnézni távolabbi országok gyakorlat...

Olajembargó: emelkedik az olajár!

Olajembargó: emelkedik az olajár!

Emelkedik az olajár, miután az EU-s vezetők megállapodtak az olajembargóról az Oroszország elleni hatodik szankciós csomag részeként. A WTI júliusi ha...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!