2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Michelin XMCL - Növelné gazdaságának jövedelmezõségét?

Agro Napló
XMCL a Michelin Compact Line termékcsalád új abroncsa. Hosszabb élettartamának köszönhetõen tökéletesen megfelel a teleszkópos rakodógépek felhasználói által támasztott gazdaságossági elvárásoknak.

A mezőgazdasági üzemekben számtalan, változatosnál változatosabb munkát kell elvégezni. Legyen szó bálarakodásról, takarmány kiosztásról, árokásásról vagy trágyaszórásról, ezek a feladatok nap mint nap felmerülnek.

Ehhez a gazdálkodóknak olyan gépre van szükségük, mely alkalmas az olyan különböző munkaeszközök csatlakoztatására, mint a trágyavilla, bálafogó vagy markoló kanál.

Új géptípusok és eszközök megjelenése
Néhány évvel ezelőtt, éppen a felhasználók ilyen típusú igényeinek kielégítésére, a gépgyártók kifejlesztették a Compact Line névre keresztelt termékcsaládot. Ezzel az elnevezéssel illetik a jól manőverezhető, különböző felhasználású kompakt gépeket, például a teleszkópos rakodókat, kanalas árokásókat és kompakt rakodókat. A Michelin Csoport, mely egyre nagyobb szerepet vállal ennek a speciális szegmensnek a kiszolgálásában, mostantól fogva a gumiabroncsok teljes körét kínálja a Compact Line kategóriába tartozó gépekhez, legyen szó akár mezőgazdasági, akár kommunális felhasználásról. Ezen a kínálaton belül kerül most bevezetésre az új Michelin agro-industrial abroncs, az XMCL.

Tökéletes megoldás a teleszkópos rakodókhoz
A Michelin XMCL kifejezetten a mezőgazdasági üzemekben használt teleszkópos gépekre került kifejlesztésre. Tökéletes megoldást kínál erre az alkalmazásra, mivel egyesíti mindazokat az előnyöket, melyek hozzájárulnak egy gazdaság jövedelmezőségének fellendítéséhez. Az abroncs hosszú élettartama jelentős többlet-munkaóra elérését teszi lehetővé. A kopással, külső behatásokkal és defekttel szemben mutatott páratlan ellenálló képesség az abroncs egyik alapvető tulajdonsága, tekintetbe véve a nehéz felhasználási körülményeket. Ezek a tulajdonságok részben a magasabb, masszív bordáknak, részben az acélbetétes övnek köszönhetőek.

Előnyök hosszú sora
Az új XMCL használatával ezen kívül jelentős időmegtakarítás is elérhető, hiszen az abroncs vonóereje és manőverezési sebessége kiemelkedő. A vezetési pontosság nagyon jól érezhető a közeli manővereknél, még teljes terhelés esetén is, ráadásul ez az abroncs 50%-kal nagyobb terhelést tesz lehetővé (a Michelin választékában szereplő elődjéhez képest). Végül, mivel a vezetési komfort és biztonság növelése ma már nem tekinthető luxusnak, ezért az acélbetétes övnek és az új szerkezeti felépítésnek köszönhető kiváló stabilitás egy olyan újabb előnyös tulajdonsága az abroncsnak, melyet ma már minden felhasználó szem előtt tart a választás során.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!