Új Michelin XMCL: a kompakt földmunkagépek termelékenységének javítására

Agro Napló
A Michelin forgalomba hozta új XMCL elnevezésû abroncsát, amelyet kimondottan az olyan kompakt gépekre terveztek, mint pl. az építõiparban használt markolók és kisméretû rakodógépek, valamint a mezõgazdaságban használatos teleszkópos rakodók.

Az XMCL két alapvető előnye, hogy akár 46%-kal* hosszabb élettartammal rendelkezik, továbbá futófelülete és oldalfalai akár 10%-kal ellenállóbbak a defekttel szemben. Ez azt jelenti, hogy – az alkalmazási területtől függetlenül – az XMCL önmagában is csökkentheti a költségeket és jelentősen növelheti a termelékenységet. A magas kapaszkodó bordák, az acélövek és a masszív vállkialakítás többek között azok a termékjellemzők, amelyek különösen ellenállóvá teszik ezt az új abroncsot.

A mezőgazdasági alkalmazásokat illetően a Michelin XMCL újfajta felépítése további két, régóta várt előnyt biztosít a felhasználó számára: kiváló vonóerőt – ami időt takarít meg – és kiváló stabilitást, ami a biztonságról gondoskodik. Az építőipari alkalmazásokat illetően az előnyök közé tartozik a terhelhetőség több, mint 50%-os* növekedése, valamint a nehéz gépmozgatási manőverek során is pontos kezelhetőség.

Az új Michelin XMCL, amely az XM27 és az XM37-es abroncsokat váltja fel, jelenleg a következő négy méretben kapható: 460/70R24, 440/80R28, 340/80R18 és 480/80R26. 2006 szeptemberében a termékkínálat további nyolc új mérettel bővült.

Az XMCL a Michelin „Compact Line” elnevezésû termékcsalád legújabb tagja: ezt az abroncsot úgy tervezték, hogy változatos felhasználási körülményeknek feleljen meg. A kompakt gépek széles skálájára ajánlott: markolókra, mini rakodógépekre, teleszkópos rakodókra, gumikerekes kotrógépekre és csúszókormányzású univerzális rakodókra.

Ezekkel az új abroncsokkal a Michelin segíti az állásidő csökkenését, ami nagyobb termelékenységet és jelentős költségmegtakarítást eredményez. A termelékenység terén jelentkező előnyök mellett a Michelin „Compact Line” termékválasztéka, alkalmazási területtől függetlenül, a legbiztonságosabb körülmények között teszi lehetővé a kompakt földmunkagépek optimális használatát.



* Összehasonlításban a Michelin XM27 abronccsal




Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!