Hígtrágya tárolás EU normáknak megfelelõen

Agro Napló
A Készenlét Zrt. olyan technológiát kíván partnerei részére ajánlani, ami hosszú idõre biztonságosan megoldja hígtrágya- és szennyvíz-tárolási gondjait.


A tároló Svéd-Dán technológia alapján mûködik, melyet Magyarországon gyártanak. A gyártó 20 év garanciát vállal a beruházásra. Méreteit tekintve egyedi megrendelés alapján készülnek ezek a kör alakú tárolók, maximális méret 4,5 méter magas oldalfal, 30 méteres átmérővel, 3377 m3 befogadó ûrmérettel. A biztonságos tárolás megvalósításának érdekében mindenhová ajánljuk, de kifejezetten nagy érdeklődésre tart számot ott, ahol a talajvíz nem teszi lehetővé a földbe süllyesztett és fóliával bélelt hígtrágya tárolást. E technológiánál a talplemezt a technológia szerint előírt vasalás mellett a helyszínen kell önteni, úgy, hogy az a fagyhatár alatt legyen. Az oldalfalakat előre gyártott elemek formájában szállítjuk a helyszínre.

Az alaplemez terhelhetősége után 10 nap alatt felállíthatóak az oldalfalak, melyek egymáshoz úgy illeszkednek, hogy tökéletes zártságot biztosítanak. A tervezés és kivitelezés megkezdése előtt talajmechanikai vizsgálatot kell végezni, mely alapján el lehet dönteni, hogy a talplemez alá kell-e talajcserét csinálni, vagy a talaj szerkezete olyan, hogy a fagyhatár szintje alatt ráépíthető a tartály. A hígtrágya istállóból történő eltávolításra a gyûjtőaknából a tárolótartályba való juttatására, a trágya szeparálására és tartályon belüli keverésére komplett gépi technológiával rendelkezünk. Ha Ön biztonságos és szennyezésmentes technológiát akar megvalósítani keressen, minket! Helyszínen történő adaptálással állunk az Ön rendelkezésére.

Cégünk nemcsak kivitelezést, hanem teljes körû ügyintézést (tervezés, pályázatírás) is vállal.





Készenlét Zrt. 8500 Pápa, Mozsár u. 14

Telefon: 89/510-180 • Fax: 89/510-199

E-mail: keszenlet@keszenlet.hu

www.keszenlet.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Trágyakijuttatás Annaburgerrel

Trágyakijuttatás Annaburgerrel

A megfelelő eszköz kiválasztása a trágyakijuttatásra összetett kérdés. A gazdaság mérete mellett figyelemmel kell lennünk az éves szinten kiszórandó t...

Clearfield® technológia a repcében

Clearfield® technológia a repcében

A Clearfield® gyomirtási technológia 2011 őszén vált elérhetővé a gazdálkodók számára. Az eltelt nyolc év alatt sok tapasztalatot, tanulságot szereztü...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?