El GEHL a segítség

Agro Napló
A Gehl Company-t 1859-ben alapították, kezdetben a mezôgazdaság számára gyártottak munkaeszközöket. 1917-ben készítették elsô traktorjukat, 1940-ben pedig az elsô bálázójukat.  


A kompakt rakodógépek gyártását 1970-ben indították, a kö-vetkezô fontos dátum a cég életében 1992, ugyanis ebben az évben kezdik meg a mini kotrógépek készítették. A rövid történeti áttekintésbôl is jól látszik, hogy a GEHL a gépgyártás területén lassan 150 éves, a kompaktarkodó gyártás területén 37 éves tapasztalattal rendelkezik. A cég nagy szakmai múltja a garancia a kiváló minôségû gépekre, és ezek a kiváló tulajdon-ságokkal rendelkezô gépek a GEHL-t a világ két legnagyobb kompakt rakodó gyártója közé emelték.

A Gehl rakodókra jellemzô sokszínûségüknek köszönhetôen mind a mezôgazdaság, mind az építôipar területén kiválóan alkalmazhatóak. A széles típusválaszték szinte minden feladatra megoldást kínál. Az SL1640-es a maga 1290 kg-os tömegével és 375 kg-os teherbírá-sával a paletta legkisebb szereplôje. Az idei év áprilisában a Bauma kiállításon mutatják be az SL7810-st. Az SL7710-es gép ez idáig a kompakt-rakodó piac Góliátja volt a maga 1805 kg-os teherbírásával. Az új típus bemutatásával még inkább feladja a leckét a piactársaknak. A víz- és olajhûtésû motorok teljesítménye 21-tôl 99 LE-ig terjed.

A gépek irányítása, vezérlése többféleképpen oldható meg. Az egyik mód a Gehl által kifejlesztett T-bar. Ezen megoldás mellet van lehetôség egy vegyes módozatra ez a T-bar/Joystick, ilyenkor a gém és kanál mozgatása joystickkal történik. Van lehetôség a két Joystick együttes alkalmazására, és megrendelésre pedálos változattal is kaphatók a gépek.


 

A Gehleken a T-bar irányítás-vezérlés mellett egy másik Gehl szaba-dalom is megtalálható, ez pedig a Nitro-Steel munkahengerszárak. E szabadalom lényege, hogy a nagyfokú szilárdság mellett a munkahengerek ellenállnak a savas és a lúgos külsô behatásoknak.

További fontos kiegészítô megoldások: a kanálszintezés; a gém-csillapítás; a 2 sebességes változat (power-shift rendszer), mely segítségével 6-7 km/h-val megnövelhetô a haladási sebesség.


 

A Gehl saját munkaeszközök sokaságával segít a különféle munkák elvégzésében. A különféle toló-lapoktól elkezdve a mezôgazdasági munkaeszközökön át a mélyásószerelék, betonkeverô adapter, fûnyíró adapter, talajmaró, talajfúró és még sok hasznos adapter segíti a gépkezelô munkáját.

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?