Új utakon

Agro Napló
Ismét lendületben a bábolnai takarmány!

Nem is olyan régen a hazai takarmánypiacnak majdnem az egyharmadát uraló, ám az utóbbi időben megtorpanó Bábolna Takarmányipari Kft. korábbi gyártóbázisain végzett tevékenysége – úgy hírlik – új lendületet kapott, a nagyhírû üzemekben folytatódik a termelés. A régi márkanevek alatt néhány hete a Tendre Takarmányipari Kft. gyártja és forgalmazza a takarmányokat.

Zeitvogel János ügyvezető igazgatót kérdeztük.



Milyen megfontolások alapján döntöttek a takarmányiparban való szerepvállalás mellett?

– A nagyhírû takarmányipari termékeket gyártó termelőkapacitások vásárlásakor számba vettük – mondhatom – ismertük a takarmánygyártás és piac mozgását, várható tendenciáit. Tisztában vagyunk vele, hogy az állatállomány csökkenése miatt kevesebb takarmány kell. Ám az igazán jó minőségû takarmánykeverékre szükség van! Mi kizárólag az ilyen termék gyártására vállalkoztunk, amikor beléptünk a piacra. Tettük ezt azzal a szándékkal, a Tendre Takarmányipari Kft. – a korábbi elismert márkanevekkel – hogy eredményesen termel, gazdálkodik, és meghatározó nagyvállalkozásként mûködik tovább ebben a kiélezett piaci helyzetben is.








Arról hallani, hogy több jelentős szakmai háttérrel rendelkező új szakember érkezik Önökhöz; erősödik a szaktanácsadó gárda; igen kiterjedt a partnereiket kiszolgáló üzleti hálózatuk. Ön hogyan ítéli meg a cég szellemi, szakmai, technikai hátterét?

Így van, jelentős szakmai háttérrel rendelkező, az egyes állatfajokat kitûnően ismerő, elismert szakemberek jönnek hozzánk, s vállalnak fontos szerepet a szakmai munkában, kiemelten a szaktanácsadó hálózatunkban. Természetesen történtek olyan – az akkori bizonytalan helyzettel összefüggő – változások is a cégnél, amelyet a „jóakaróink” a piacon a cég megszûnéseként terjesztettek.

A Tendre szerepvállalásával stabilizálódott – sőt mondhatom – ígéretessé vált a helyzet, ez az „elvándorlás” egy csapásra megállt. Olyan állatorvosok, állattenyésztők, takarmánygazdálkodási szakértők, termékfejlesztők, mikrobiológusok, kereskedők – és még nincs vége a sornak – dolgoznak nálunk, akik mindannyian a saját szakterületükön különös szakmai mûveltséggel bírnak. Mindez elsősorban a partnereink érdekeit szolgálja!

Cégünk, több mint 700 termékével kiemelkedő termelési eredményeket kíván elérni partnereinknél, amely nem csak pusztán takarmányt jelent, hanem a hozzá kapcsolódó magas szintû szaktanácsadást, laboratóriumi, ill. alapanyag-beszerzési szolgáltatást. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy integrációs kapcsolataink révén az állattenyésztés minden területén nem csupán beszállítói, hanem hosszú távú, megbízható szolgáltatói is legyünk partnereinknek!

 

Fehér Károly

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?