Mezõgazdasági cserefelépítmények uniós pályázati támogatással

Agro Napló
Az emberiség a körülmények kényszere miatt is egyre nagyobb figyelmet fordít környezetére, az ún. környezettudatos termelésre.

Ebben a törekvésben a mezőgazdaságban dolgozókra is nagy felelősség hárul. A várható mezőgazdasági támogatások legfontosabb célja a környezetkímélő, gazdaságos technológiák bevezetése, fejlesztése.



Az első és legfontosabb prioritás az állattenyésztéshez kapcsolódó gépesítés, illetve a trágya kezelésének korszerûsítése az állattartó telepeken. Ebből adódóan a környezetvédelemhez kapcsolódó támogatások az összes rendelkezésre álló forrás 30%-át teszik ki, az állattenyésztési támogatás mértéke 35% (FVM).

Napjainkban már sok nagyüzem használ két- és háromtengelyes TATRA tehergépkocsit.Üzemeltetési tapasztalataink alapján bátran kijelenthetjük, hogy a nagyüzemi mezőgazdaság egyik sikergépe. A független kerékfelfüggesztés, az összkerék-hajtás bekapcsolásának lehetősége a legmostohább körülmények közötti üzemeltetést is lehetővé teszik, így a TATRA egyaránt használható közúton és úttalan utakon, szántóföldön is.

A TATRA tehergépkocsi azonban nagy értékû gép, fontos az egész éves kihasználhatóság. Ebben nyújtunk segítséget a ZDT cserefelépítmény család bevezetésével, mely a TATRA önjáró alvázra felszerelve egy többfunkciós, sokoldalúan és költséghatékonyan üzemeltethető eszközt jelent a mezőgazdasági vállalkozók számára.

A cserefelépítmény családba a három oldalra billenthető plató, a szervestrágya-szóró, valamint a szippantó tartozik. Európa-szerte ez a három a legelterjedtebb cserefelépítmény, ugyanakkor természetesen más igény, elképzelés is megvalósítható.

A jelenlegi TATRA tulajdonosok számára jó hír, hogy a tehergépkocsi átalakítására is van lehetőség, így hatékonyabban lehet kiszórni a szerves trágyát, környezetvédő módon kijuttatni a hígtrágyát, akár közvetlenül a talajba injektálással is.








Egy regisztrált gép, egy jármûadó, egy biztosítás és minden munka el van végezve.

Az EUROTRADE karöltve a cseh ZDT-vel természetesen a kisebb üzemek igényeivel, lehetőségeivel is számolt. Számukra ajánljuk a mezőgazdasági pótkocsi alvázra szerelhető felépítményeket. Az alváz valóban magas mûszaki színvonalat képvisel, a rugózott, állítható vonórúd, a talajkormányzott hátsó kerekek, a széles gumiabroncsok stb. a hosszú távú, üzembiztos és rugalmas felhasználást támogatják.

Köztudomású, hogy a rugózott vonórúd a tandem rendszerû pótkocsikra jellemző „traktorrángatást” jelentősen csökkenti, ráadásul a magasságát bármilyen vontató jármûhöz hozzá lehet igazítani. A pótkocsiknál általában jelentős fenntartási költséget jelent az elhasználódott gumik cseréje. A talajkormányzott, önbeálló hátsó kerék a tandemekre jellemző gumikopást nagyságrendekkel lecsökkenti. Az alacsony nyomású, széles gumiabroncsoknak köszönhetően jelentősen csökkenthető a taposási kár, nehéz terepen is lehetővé teszi a pótkocsi használatát akár kiközelítő jármûként is.











Mûszaki paraméterek – AGRO TATRA (különböző felépítményekkel)

Típus: TATRA T815 290R25/371 6x6.2

Motor: 325 kW (445 LE) Euro 4

Sebességváltó: szinkron 14 + 2

Hajtáslánc: Összkerék hajtásba kapcsolható kerék tengelyközi differenciálzárral.

Felszerelés: légkondi, rádiómagnó, állófûtés, légrugós ülések, Ringfelder vonófej 24 t teherbírással.

Plató: három oldalra billenthető, ûrtartalma 14 m3, felszerelve ponyvával, ponyvázáshoz fellépővel, gabonanyílással, hosszában osztott oldalfalakkal.

Szervestrágya-szóró: típusa MC 146, a kaparóláncos lécek mozgása hidraulikusan, a vízszintes tépőhengerek és röpítő tárcsák kardánnal hajtottak.

Szippantó: ûrtartalma 11500 liter, horganyzott acél vagy üvegszállal erősített mûanyag tartály. A hidromotorral hajtott vákuumkompresszor teljesítménye 8000 l/perc. A kijuttatás történhet vízágyúval, hidraulikusan nyitható sorközi, tárcsás, kultivátoros terítőegységgel.

Saját tömeg platóval: 12200 kg

Saját tömeg trágyaszóróval: 13700 kg

Saját tömeg szippantó fel.: 12700 kg

Hatósági terhelhetőség: 24000 kg

Mûszaki terhelhetőség: 28500 kg













A ZDT MEGA rendszer 13, 18, 20 és 25 tonna összsúllyal rendelkező traktorpótkocsikból áll.

A legnagyobb háromtengelyes, a többi kéttengelyes. A hátsó tengely minden esetben talajkormányzott, a háromtengelyesnél az első tengely opcióban emelhető. A vonófej bármely traktor alsó vonószerkezetéhez kialakítható. A vonórúd laprugók segítségével csillapítja a szerelvény haladása közben fellépő rángatást. A vonórúd magassága három fokozatban állítható. Erről a rendszerről az egyik első magyar felhasználó azt mondta, hogy nem látott még ilyen könnyedén manőverezhető, és ilyen gumikímélő traktor pótkocsit. A hidraulika körök gyorscsatlakozókkal kapcsolódnak a traktorhoz. Mindegyik kialakítható 1000 vagy 540 fordulatszámmal rendelkező TLT hajtáshoz.

A sorozat mindegyik eleméhez kínálunk hátrabillenő és két oldalra billenő platót, szervestrágya-szórót és szippantó felépítményt.



Eurotrade M1 Truck Centrum H-2948 Kisigmánd

(Az M1 autópálya komáromi csomópontjánál.)

Forródrót: +36-20/570-0030, +36-20/9688-260,

fax: +36-34/55-66-56.

E-mail: marketing@eurotrade.hu • www.eurotrade.hu

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tractor of the Year 2024

Tractor of the Year 2024

The TotY 2024 Awards Giving Ceremony held on November 12th, on the opening day of Agritechnica in Hannover (Germany), is the conclusion of a long proc...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!