A Monsanto 2007. évi repcekínálata

Agro Napló
Portfóliónkban egyaránt szerepelnek kiemelkedõ teljesítményû hibridek, kiváló minõségû fajták, illetve az árérzékenyebb felhasználók részére extenzív körülmények között is jó termést adó fajták.  

Hibridek

EXOCET

Jelenleg a legharmónikusabb tulajdonságokkal rendelkező hibridünk, kiválóan reprezentálja a hibridekben rejlő potenciált. A hibridek között is a kimagasló termőképességû, mindezt kiváló olajtartalom mellett, ezzel – elsősorban beltartalom tekintetében – képes felülmúlni az eddigi legjobbnak számító hibrideket is. Azoknak a termesztőknek ajánljuk, akik évről évre fejleszteni kívánják a repce teljesítményét minőségi és mennyiségi kompromisszumok nélkül, és ehhez megfelelő technológiai feltételeket tudnak biztosítani.

Felhasználási előnyök:

• az adott évjáratban elérhető maximális árbevétel a kiváló magtermésnek és kiváló olajtartalomnak köszönhetően,

• termelési biztonság: az Exocet az egyetlen hibridrepce Európában, amely tartalmazza a keresztesvirágúak feketelábúsága (kórokozója a Phoma lingam) elnevezésû, rendkívül veszélyes betegség ellen teljes védettséget biztosító RLM7 rezisztencia gént, továbbá kiemelkedő a regenerálódó képessége, betegség-ellenállósága, és az egyik legerősebb elágazóképességgel rendelkező hibrid,

• értékesítési biztonság a megbízhatóan alacsony glükozinolát-tartalomnak köszönhetően.



Pillanatnyilag a legharmonikusabb tulajdonságokkal rendelkező hibridrepce.



EXAGONE

Ez a hibridünk 2005-ben került először kereskedelmi forgalomba, mely kísérleti eredményei alapján igazoltan új távlatokat nyitott meg az életerő, a termőképesség és a termésstabilitás növelésében.

Felhasználási előnyök:

• termésbiztonság a kiváló fejlődési erélynek, az egyedülálló állomány- és termésképzésnek, valamint a kiváló ellenállóképességnek köszönhetően.

• olajprémium lehetőség az élvonalbeli olajtartalomnak köszönhetően,

• maximális árbevétel az egyik legkiválóbb termőképességnek köszönhetően,

• értékesítési biztonság a kedvező glükozinolát tartalomnak köszönhetően.



COLOMBO

Évek óta nagy területeken bizonyító hibridrepce, 2001/2002. évi szezon során, 2002, 2003 és 2004 őszén is a legnagyobb területen vetett hibridrepce lett. Elágazó, robusztus termetével, jól termékenyült becőtengerével és kiemelkedő alkalmazkodóképességével méltán vívta ki a termelők tetszését.

Felhasználási előnyök:

• termelési biztonság megbízható télállóságának és alkalmazkodóképességének köszönhetően. Jelentős területen bizonyító hibrid repce évek óta,

• nagyon kedvező árfekvés.



Fajták

CALIFORNIUM

A CALIFORNIUM új kategória a fajták termőképességében. Kiemelkedő termőképességének és életerejének köszönhetően méltán lett Közép-Európa egyik legkedveltebb fajtája, amely egy magas színvonalú, jövedelmező gazdálkodáshoz nyújt kiváló értékû biológiai-genetikai alapot.

Felhasználási előnyök:

• prémium árbevétel a nagy termőképességének köszönhetően,

• termelési biztonság az életereje és télállósága révén.



CATALINA

Az egyik legnagyobb termőképességû fajtarepce. Kiemelkedő termőképessége mellett élvonalbeli olajtartalommal rendelkezik a legmagasabb terméskategóriában a fajták között. Egyöntetû, gyors fejlődés, többszörösen elágazó, erős szár, korai virágzás és kiemelkedő termésképzés jellemzi. Azoknak a termelőknek ajánljuk, akik a CALIFORNIUM által felállított új terméskategóriát élvonalbeli olajtartalommal kívánják elérni korábbi virágzás mellett.

Felhasználási előnyök:

• prémium árbevétel az élvonalbeli olajtartalom miatt a legmagasabb terméskategóriában,

• növényvédelmi munkacsúcsok enyhítése a korai virágzásának köszönhetően.



CATONIC

Több évig a legnagyobb területen vetett, magas olajtartalmú fajtarepce. A CATONIC kiváló termőképessége kiemelkedő olajtartalommal, kiváló termésbiztonsággal (stabil télállósággal, szárszilárdsággal és alkalmazkodóképességgel) párosul. A 2002/2003-as rendkívül kemény tél egyik legjobb túlélője.

Felhasználási előnyök:

• olajprémium lehetőség az élvonalbeli olajtartalom miatt,

• termelési biztonság a kiváló télállóságának és alkalmazkodóképességének, köszönhetően,

• jelentős területen bizonyító fajtarepce évek óta.



CANDO

A CANDO legnagyobb értéke a kiváló alkalmazkodóképesség és a télállóság. Azoknak a termelőknek javasoljuk, akik extenzív termelési feltételek között is a biztonságra törekednek, a CANDO ugyanis kedvezőtlen termelési és klimatikus viszonyok között is jó termést hoz.

Felhasználási előnyök:

• termelési biztonság a kiváló alkalmazkodóképességnek és télállóságnak köszönhetően,

• nagyon kedvező árfekvés.



A MONSANTO a jövőben is változatlanul folytatja a hibridrepcék teljesítményének és agronómiai tulajdonságainak fejlesztését. A Monsanto nemesítési alapanyagbázisa rendkívül széles, és az ebből eredő nagyobb genetikai diverzitás jobb kombinációs lehetőségeket jelent, amelynek eredménye a repce jobb teljesítménye.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Rizsnap a MATE szarvasi rizstelepén

Rizsnap a MATE szarvasi rizstelepén

A magyarországi rizstermesztés egyik kiindulópontja a MATE Galambosi Rizskísérleti Telepe, ahol hosszú ideje folyik a magyar rizsfajták nemesítése. A...

Már a rizstermesztéssel is baj van

Már a rizstermesztéssel is baj van

A kedvezőtlen időjárás Ázsia rizstermesztő országaiban azzal fenyeget, hogy csökken a világ legfontosabb élelmiszer-alapanyagának termelése, ami még j...

Az egész világ élelmiszerválságban

Az egész világ élelmiszerválságban

Világszerte emberek millióinak keserítik meg az életét az emelkedő energia- és élelmiszerárak. Sokan most kerültek először igazán nehéz helyzetbe.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!