2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A mobil szárító gazdaságossága

Agro Napló
Az Agrotech-Komfort Kft. által forgalmazott mobil szárító használható kukorica, búza, repce, és más speciális termények, mint például vetõmagok szárítására is.

Ezen szárítók egyik legnagyobb előnye a rendkívül egyszerû telepíthetőség. Telepítése során nem kíván betonozási munkákat, vagy egyéb alapozást. Felépítéséből adódó könnyû szerkezete és kompakt méretei teszik lehetővé a szállítást és könnyû áttelepíthetőséget.



A gép kimagasló tulajdonságokkal rendelkezik:



Amerikai/dán minőségi szárító,

Nagy hatékonyság és teljesítmény,

Energiatakarékos!Közvetlen nagy területen történő szárítás,

Egyszerûen mûködtethető magyar nyelvû PLC - vezérléssel,

Automata nedvességtartalom-mérő, nyomtatóval,

Minimális beszerzési és beüzemeltetési költségek,

Minimális karbantartási költségek,

Mûködési elv:



· A gabona szeparáltan, két oszlopban halad folyamatosan lefelé, miközben a szárító levegő teljes felületén áthalad rajta. A belső, forróbb részhez közelebb eső gabona gyorsabban áramlik mint a külső, így rendkívül homogén szárítás utáni nedvesség tartalom érhető el és elkerülhető a szemek túlszárítása. A termény minőségének megóvása mellett végzi a szárítást. Ez a szabadalmaztatott adagolócsigának köszönhető, a belső csigák gyorsabban áramoltatják a gabonát.



Az égőtér teljes hosszában hőmérsékletmérés történik, amely biztosítja, hogy a



hősugárzó égőfejből kiegyenlített hőmérsékletû szárítóközeg érintkezzen a terménnyel.



· Különleges belső adagoló csigák: A cellás adagoló csigák megakadályozzák a gabona belső rétegének túlszárítását, ami magasabb gabonaminőséget és kiegyenlítettebb nedvesség tartalmat eredményez.



· Vezérlőegység: A legfejlettebb és leginkább felhasználóbarát mikroprocesszor vezérlő a piacon,mely a szárító probléma – és zavarmentes mûködését biztosítja. A vezérlő egység nyomtató regiszterrel ellátott, így a szárítás során minden adatot folyamatosan rögzítésre kerül, amely könnyen visszakereshető és ellenőrizhető. Mind a vezérlő illetve a nyomtató is standard berendezések, az alapfelszereltség részét képezik. Automatikus és manuális üzemeltetés is lehetséges, így a felhasználó a lehető legegyszerûbb – és a számára kényelmes üzemeltetést választhatja.

 


 





· Nedvességtartalom – mérő : A kibocsátott gabona valós nedvességtartalom mérése történik. A szenzor tényleg a gabona nedvességtartalmát méri ahelyett, hogy azt a különböző gabonahőmérsékletből kalkulálná. Ez sokkal pontosabb nedvességtartalom mérést tesz lehetővé. A piacon egyedülálló megoldásnak köszönhetően az adagoló csigák sebessége a mért nedvességtartalom függvénye, ami rendkívül homogén nedvességtartalmat eredményez a végtermékben. A vezérlés automatikus átáramoltatási sebesség szabályzást hajt végre, így a termény aktuális nedvességtartalmának megfelelően történik a szárítás.






A szárító felépítésének köszönhetően folyamatos és szakaszos szárítási üzemmódban is mûködtethető. A gabona csak egy úton, egyszer áramlik át a gépen, amely különleges szemkímélő módszer. Folyékony propánnal ( LPG ) és földgázzal mûködő változat egyaránt elérhető.



A szárítót három standard modellben raktárról, három héten belül tudjuk szállítani.



Kérjük, érdeklődjön további részletek iránt, referenciatelepeinken a gép üzem közben is megtekinthető !



Oláh Miklós, Agrotech-Komfort Kft.

www.agrotechkomfort.hu





Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!