SIP-bemutató Kétsopronyban

Agro Napló
Május elején a békés megyei Kétsopronyban rendezte meg hagyományos, gyakorlati bemutatóval egybekötött gépbemutatóját a P.Z.S. Vállalkozás.

 

Patkós Zsigmond, a P.Z.S. Vállalkozás ügyvezető tulajdonosa üdvözölte a vendégeket, majd Petrovszki Attila elnök bemutatta a kétsopronyi Rákóczi Mezőgazdasági Szövetkezetet.

Patkós Zsigmond, a P.Z.S ügyvezetője elmondta, hogy a SIP-SEMPETER szlovén mezőgazdasági gépgyár több, mint 50 éve mûködik. Elsősorban a szálastakarmány betakarítás gépeire – dobos, tárcsás fûkaszák, rendterítők, rendsodrók – szakosodtak, de gyártanak több méretben szervestrágya-szórókat, kukoricacső-törő, -fosztó berendezéseket és rendfelszedő kocsikat is.

A SIP termékek az egész világon ismertek. Magyarországon a P.Z.S. Vállalkozás 2005-ben megkezdett, igen aktív munkája nyomán váltak egyre ismertebbé.

A SIP gépeket az érdeklődők minden évben megtekinthetik az Agro-Mashexpon, valamint az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon is.

Hajduch János filmvetítés keretében ismertette a SIP gyár gyártási folyamatait, bemutatta a gyárat és a gépeket.

A gépek ismertetése után Edvard Kobal, a SIP gyár képviselője beszélt a jelenleg is folyó mûszaki fejlesztésekről.

A gyakorlati gépbemutató a lucernában volt látható.

A különböző kialakítású fûkaszák – dobos és tárcsás fûkaszák, ill. egy LASER 260 tárcsás fûkasza gumihengeres szársértővel szerelve – kerültek bemutatásra. A résztvevők a vágás után keletkező rendekben láthatták a különbséget, a tarlómagasságot, ill. azt, miként töri meg a lucernaszárat a gumihengeres szársértő.

Az előző napokban esett eső miatt ugyan a talaj nedves volt, ennek ellenére a kaszák jól mûködtek, és minden résztvevő elégedett volt a látottakkal.

Ezt követően került sor a SPIDER típusú rendterítők, a STAR típusú rendrakók bemutatására. A gépek mûködés közben érdekes látványt nyújtottak, a vendégek mind a terítés minőségével, mind a kialakított renddel elégedettek voltak.

Végezetül az URO 320 jelzésû, kétfunkciós gép került bemutatásra. Ez a berendezés mind a kaszálás utáni rendterítést, mind a rendrakást meg tudja oldani. Munkaszélessége 3,2 m – kisebb gazdaságok ideális gépe.

A P.Z.S. Vállalkozás dolgozói azt remélik, tudósításunkkal azok érdeklődését is fel tudjuk kelteni, akik eddig nem érdeklődtek a SIP gépek iránt.

 

Képgaléria a rendezvényről

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!