PINTÉR ZSOLT ÜGYVEZETÕ AZ AXIÁL KÍNÁLATÁRÓL

Agro Napló
Magyarországon 2007-ben 3400–3500 erõgépet adtak el, ennek a fele MTZ Belarus traktor volt.

A fennmaradó hányad Nyugat-Európából érkezett. Ez utóbbi piaci szegmensből 25 százalékot szeretne az Axiál az általa képviselt márkákkal, FENDT-tel, a LANDINI-vel és a CLAAS-szal lefedni.

A Fendt Németországban készített egy felmérést, ami az erőgépek hatékonyságával foglalkozott. Nagyon érdekes végeredmény született. A vizsgálatokban tesztelt legrosszabb gép és a Fendt traktorok között igen nagy különbség mutatkozott. Ez akár 10 literes fogyasztáskülönbséget is mutatott üzemóránként a FENDT traktorok javára. Ha csak 4 liter az eltérés üzemóránként, akkor is 2000 üzemórával számolva és 3000 forint körüli üzemanyagárral kalkulálva mintegy 2–2,5 millió forintos megtakarítást jelent évente a FENDT traktorok használóinak más kevésbé takarékos gépekkel szemben.

Az Agritechnika kiállításon a múlt évben a szaksajtó újságíróinak szavazatai alapján a LANDINI Rex kapta az „Év traktora” címet. Szerintük ez a traktor testesíti meg a szőlőskertekben és a gyümölcsösökben a vevői igények csúcsát. Hiszen ez a gép keskeny, jó tömegvontatási képességû és sok más extrát is nyújt.

A szívünk egyik csücske a Manitou. Az 50 százalék feletti részesedés, amit a Manitou képvisel a piacon, azt sikerült tartani és tovább erősíteni. A CLAAS betakarítógépek megújultak, főleg a szálas takarmányok betakarítására kifejlesztett konstrukciók.

 




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig lehet rájuk számítani!

Mindig lehet rájuk számítani!

Az állattartó telepen a CLAAS QUADRANT nagykockabálázókra esküsznek. „Addig hajtjuk őket, amíg csak el nem nyűjük.” Első gépüket 180 ezer bála után kü...

Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!