2024. május 2. csütörtök Zsigmond

MEZÕGAZDASÁGI ÁRUBEMUTATÓ BARANYÁBAN

Agro Napló
Szentlõrinci Gazdanapok


Mezőgazdasági árumustrát tartottak augusztus végén Szentlőrincen a valamivel több, mint 7000 lakosú baranyai kisvárosban. A Szentlőrinci Gazdanapokat az idén rendezték meg 15. alkalommal. A bemutatóra az eddigi legtöbb kiállító több, mint 3 és félszáz vállalkozás vitte el kínálatát.

Az érdeklődők a négynapos rendezvényen az agrárium valamennyi részterületének keresztmetszetével megismerkedhettek, a növénytermesztéstől az állattenyésztésen keresztül az élelmiszer feldolgozásig. Emellett képet kaphattak a gépkínálatból, a biotermesztéssel összefüggő kérdésekről, valamint a különféle támogatási formák igénybe vételének lehetőségeiről is.

A szervezők szerint a kiállítás megrendezése hozzávetőlegesen 30 millió forintba került, amelyet bérleti díjakból, támogatói pénzekből és önerőből teremtettek elő.

A kiállítás megnyitóján jelen volt Gráf József földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, aki megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy a magyar mezőgazdaság az ország uniós csatlakozását követően is megőrizte pozícióit a kontinensen. Ezt pedig, a miniszter szerint, igen jelentős eredményként kell elkönyvelni. Az eddig elért eredmények is azt támasztják alá az agrártárca irányítója szerint, hogy Magyarország agrárország volt és marad, ezért a mezőgazdaságot továbbra sem szabad leírni a hazai gazdasági palettáról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Figyeljen a kárbejelentési határidőkre!

Figyeljen a kárbejelentési határidőkre!

A 2022. évi kárenyhítési évre vonatkozóan, a téli fagykár bejelentése 2022. április 15-ig, a tavaszi fagykár bejelentése május 31-ig, aszály esetén tá...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!