Aktuális támogatások

Agro Napló
Az augusztusi hónapban viszonylag kevés pályázat áll a termelõk rendelkezésére, a fõbb határidõk a kárrendezésre, valamint a félig önellátó gazdaságok kifizetési kérelmére július végén lejártak.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program irányító hatósága idei év szeptemberéig kiválasztja azokat a térségeket, ahol a Leader közösségek tovább mûködhetnek.

 

A vidékfejlesztés segítségére nyújtott pályázat

A támogatás célja a magán-, civil- és közszféra szereplőinek partnerségén alapuló helyi akciócsoportok megalakulásának segítése, szervezése, valamint a helyi vidékfejlesztési stratégiák elkészítése, az ehhez kapcsolódó tájékoztatási és képzési tevékenység támogatása.

Jogosultak köre: helyi vidékfejlesztési irodával (HVI) rendelkező szervezetek, egyéni vállalkozók jogosultak.

Támogatás vehető igénybe:

• helyi vidékfejlesztési stratégiák elkészítésében való közremûködésre,

• a helyi vidékfejlesztési stratégiát megalapozó szakmai tanulmányok, helyzetfeltáró elemzések készítésére, valamint a meglévő tanulmányok, elemzések aktualizálására,

• a helyi vidékfejlesztési stratégiák elkészítésében és végrehajtásában közremûködők felkészítésére és képzésére, továbbképzésére,

• a helyi vidékfejlesztési stratégiához és annak megvalósításához kötődő tájékoztatási és információs tevékenységekre, a potenciális vidékfejlesztési szereplők, különösen a hátrányos helyzetû csoportok bevonására irányuló tájékoztatási tevékenységekre,

• az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) részét képező, EMVA-ból nyújtandó meghatározott intézkedéscsoporthoz tartozó projekt előkészítésre, projektgenerálásra, projektgyûjtésre, tájékoztatási tevékenységek támogatására,

• meghatározott célokat szolgáló tevékenységek támogatására, valamint közvetlenül a HVI számára meghatározott egyéb feladatok elvégzésére.



A benyújtás ideje: a támogatási kérelmet évente egy alkalommal, szeptember 1-jétől szeptember 30-ig kell benyújtani.

A Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2009. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére.

Benyújtási határidő: 2008. november 14. 12.00



A pályázat célja

A 103/2005. (XI. 4.) FVM rendelet alapján meghirdetésre kerülő pályázat célja azon hazai agrárgazdasági szervezetek országos szintû elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségû termékek előállításának illetve szolgáltatás nyújtásának.



A pályázat célja továbbá olyan modell kialakítása, bevezetése és hatékony mûködtetése a díjazott szervezetek által, amely példa értékû és segíti az agrárgazdaság többi szereplőinek folyamatos fejlődését.

A preferált kritériumok az alábbiak:

• az agrár-környezetvédelem,

• a bio-diverzitás védelme,

• az állatvédelem érvényesülése,

• a minőségi termelés alapját szolgáló biológiai alapok előállítása, megtermelése,

• a fenntarthatóság követelményeinek teljesülése,

• folyamatos, stratégiai jellegû minőségfejlesztés, innováció,

• az élelmiszerbiztonság magas színvonalú érvényesítése,

• a nyomonkövethetőség magas szintû teljesítése,

• egészséges táplálkozást elősegítő élelmiszerek fejlesztése, forgalmazása,

• funkcionális és magas hozzáadott értékû termék fejlesztése.



Határidők

A rostgyártás támogatása

Jóváhagyott elsődleges feldolgozó részéről a 2007/2008-as gazdasági évre vonatkozó támogatási kérelem és rostkender-termeltetési-szerződések benyújtása.

Határidő: 2008. szeptember 20.

EMVA-ból igényelhető szerkezetátalakítási támogatások

Termelői csoportok felállításának és adminisztratív mûködtetésének támogatása. Támogatási kérelmek benyújtásának határideje: 2008. szeptember 1. és 2008. szeptember 30. között.



Méz termelésének és forgalmazásának támogatása

Támogatás iránti kérelem és mellékleteinek benyújtásának határideje 2008. szeptember 5., a hiánypótlások végső benyújtási határideje 2008. október 1.

 

Berta Dávid MVH-FOPEKI és mtsai

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!