Nemzetközi kereskedõ találkozó Schloss Grafenegg-ben

Agro Napló
Ötvenéves a Massey Ferguson

Több, mint 400 kereskedő ünnepelte egész Közép-Európából augusztus közepén az 50 éves Massey Ferguson-t a Krems melletti Schloss Grafenegg-ben. A szóban forgó rendezvénnyel egy időben bonyolították le az 55. szántó világbajnokságot. Az egybegyültek előtt Johann Gram, az Austro Diesel és az MF-közép-európai vezérképviselet ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta a találkozó megnyitóján, hogy egy nemzetközileg is kiélezett versenyben a legjobbak közül is csak a legjobbak nyerhetnek. Ezért a Massey Ferguson-nak a következő években is szem előtt kell tartania, amit az eltelt 50 évben szem előtt tartott mûködése során, vagyis: a folyamatos mûszaki fejlesztést, azaz az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot.





Azt, hogy milyen jelentős a közép-európai piac a konszern vezetősége számára mutatja, több jelentős személyiség is megtisztelte jelenlétével a találkozót: így többek között Garry L. Collar, az AGCO alelnöke – az MF a legnagyobb forgalmat jelentő márka az AGCO-konszernben. Garry L. Collar Richard Markwell-el, a Massey Ferguson ügyvezető igazgatójával közösen ismertette a találkozón a három piros háromszögû márka történetét.



Arany múlt...

Amelyik vállalkozás a mezőgazdaságot egy ilyen hosszú ideig – azaz fél évszázadon keresztül – mindig új mûszaki megoldásokkal forradalmasította, az e folyamat mellett továbbra is elkötelezett, és a jövőben is ezt fogja tenni – állították az előadók. Az AGCO-mottója: állandó növekedés, amelynek elengedhetetlen eleme a folyamatos megújulás, vagyis az innováció. Az élelmiszerek és az üzemanyagok iránti egész világon növekvő kereslet megköveteli a leghatékonyabb és leggazdaságosabb mezőgazdasági gépeket – mondta az AGCO alelnöke. A technológiai előny megtartásához pedig kulcsfontosságú a folyamatosan növekvő forgalom is. Így a nemrég a franciaországi Beauvaisban megnyílt MF-technológiai centrum létrehozásával az AGCO egy további jelentős lépést tett a folyamatos K+F irányába. De nemcsak azt: egyidejûleg ugyanis ezen a helyszínen gyártják a legjobb Massey Ferguson traktorokat is, amivel valaha a cég rendelkezett – közölte Johann Gram (képünkön).



...a gyémánt jövő

Az Austro Diesel ügyvezető igazgatója – akinek irányításával Közép-Európában 2005 és 2007 között meg tudták duplázni a Massey Ferguson forgalmát –, azt a célt tûzte ki, hogy 2008–2010 között ismét megduplázzák a forgalmi adatokat. Ehhez szerinte a keretfeltételek kedvezőek. Úgy vélte: Közép-Európában nagy területek csak nagyon gyéren lakottak, óriási területek megmûveletlenek, melynek oka sok helyen a nem megfelelő mezőgazdasági gépesítés.

Felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy ezekben az országokban nő a gazdaság ereje. Így a Massey Ferguson számára adott egy további offenzív piaci áttörés. Ezért a cég egy erős forgalmazói hálózatot épített fel a Bódeni tó és a Fekete tenger között. Mindennek elsődleges célját Gram abban látja, hogy biztosítsa a kíváló minőséget és vezető szerepet a vállalat számára Közép-Európában a következő években is.

E cél megvalósítására készült a „Diamond for Growth“, a gyémánt a növekedésért elnevezésû stratégia. „Az Austro Diesel Diamant, vagyis a gyémánt vezet minket a ragyogó jövőbe vezető úton“ – mondta Gram. Növekedés, vevő orientáció, magas karátértékû termékek, kompetencia és a partnerség képezik a gyémánt fazettáit, azaz a csiszolt oldalait.



Magas minőségû végtermékek

A Massey Ferguson vezető szerepét a mûszaki továbbfejlesztésben a találkozón két termékújdonságával bizonyította. A 365 lóerős a jelenlegi nevével Bolide „High Horsepower“ (nagy lóerős teljesítményû) traktort 2009 február végén a SIMA párizsi kiállításon mutatják be a nagy nyilvánosságnak. Ezt az erőgépet hathengeres Sisu motorral és Dyna VT-váltóval szerelték fel, valamint új a vezetőfülkéje is. A betakarító gépeknél új mértéket teremt a 458 lóerős rotoros kombájn legújabb változata, melynek típusjelölése MF 9895.

Ahhoz, hogy több éven át tartó kemény munkavégzés után is megmaradjon a megbízható mûködés, az eladás utáni szervizszolgáltatás nélkülözhetetlen. Az Austro Diesel alkatrész raktára Wien-Schwechatban kereken 50 000 MF traktort

és betakarító gépet lát el nagy értékû alkatrészekkel. Ehhez az összes alkatrész 97 százalékát 24 órán belül még éjszaka is leszállítják a megrendelőknek. „Ebből minden osztrák, cseh, szlovák, magyar és

román vevő profitál“ – hangsúlyozta Gram.



A vezető traktorgyártó

A Massey Ferguson az AGCO Corporation egész világon ismert és egyben elismert márkaneve. A világszerte legerősebb önálló márka a mezőgazdasági eszközök terén több, mint 150-éves múltra és tradicióra tekinhet vissza, ami egyben meg is alapozta vezető pozícióját a globális mezőgép-piacon. A Massey Ferguson jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik és termékeit több, mint 140 országba értékesíti egy több, mint 5000 kereskedőt magában foglaló hálózat segítségével.

 




Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!