Áprilisi Hírmix

Agro Napló
Vetőmagadomány Böjte Csaba gyermekotthonainak Munkahelyteremtéssel járó iparfejlesztés a FLIEGL Abda Gépgyártó Kft.-nél  

Vetőmagadomány Böjte Csaba gyermekotthonainak

A martonvásári hibridkukorica útja a Székelyföldre

Március 20-án a martonvásári Brunszvik Kastély parkjában félmillió forint értékű hibridkukorica, búza és zab vetőmag-adományt bocsátott útjára a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara, a Marton Genetics hibridkukoricákat forgalmazó Bázismag Kft., valamint az MTA Agrártudományi Kutatóközpontja. Az adomány címzettje a Szent Ferenc Alapítvány, vagyis Böjte Csaba atya székelyföldi intézménye, amely árvákat, nehéz sorsú családokat karol fel, biztosítva számukra az élhetőbb jelent és jövőt.


Az adományátadó ünnepségen a NAK elnöke, Győrffy Balázs beszédében hangsúlyozta, hogy a zsákokban talán a legmagasztosabb dolog található, ami kifejezheti az anyaország és a határon túli területek termékenyítő kapcsolatát: magyar búza, zab és kukorica. Magyarországi vetőmag kerül majd erdélyi földbe.

„A kétkezi termelő munkához szokó fiatal ezzel nemcsak testben, hanem szellemében is gyarapodik: hiszen nem szakad meg az a tudásból font lánc amely a generációkat köti egymás után. A vetőmaggal teli zsákok ugyanakkor nemcsak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak fontosak, hanem az adományozókat is építik. Martonvásárból, a hazai növénynemesítés fellegvárából a magyar agrárkultúra egy darabja kerül most a székely fiatalokhoz.”

 www.agronalo.hu/termekinformaciok

Munkahelyteremtéssel járó iparfejlesztés a FLIEGL Abda Gépgyártó Kft.-nél


 A Fliegl Abda Kft. mezőgazdasági pótkocsik, közúti haszonjárművek, keverők, mezőgazdasági gépek, adapterek, alkatrészek, biogáz rész-
egységek gyártásával foglalkozik.

A Fliegl-csoport 1993-ban vásárolta meg a magyarországi negyedik telephelyét, amely a Győr melletti Abda településen található. A Fliegl magyarországi gyára közel 340 családnak biztosít megélhetést.

Az abdai gyár a cégalapítás óta forgalmában és létszámában is dinamikusan növekszik. A termelés ma már 35 000 m2 összterületű, folyamatosan bővülő csarnokokban folyik. A gyártási folyamatban megtalálhatók mindazon eszközök, melyek a mai vevői igényeknek megfelelő hatékonyságot és minőséget biztosítják.

A Fliegl Abda Kft. 441 millió forint összköltségvetésű projekt során 21 fő munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítette meglévő gyártóbázisát. Az infrastruktúrafejlesztést és építést magában foglaló komplex beruházás lehetőséget biztosított gyártóterületek bővítésére, korszerűsítésére.

A beruházás során az abdai gyár duplájára emelte az alapanyagraktár kapacitását és létrehozott egy új 2000 m2-es festőcsarnokot. Az infrastruktúrafejlesztés keretén belül felújította meglévő aszfalt burkolatú útjait, valamint új utakat épített.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
„Mi nem engedünk a 48-ból…”

„Mi nem engedünk a 48-ból…”

Vetőmagot vagy terményt előállítani két különböző agronómiai feladat, bár a szántóföldi növénytermesztés része. Míg a szaporítóanyag – legyen az hibri...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?