LINER 750 TWIN, a legnagyobb két forgórészes oldalrendképzõ

Agro Napló
Egy silózó, de sok esetben a bálázók kapacitásának megfelelõ kihasználásához a kaszálás – vagy szalma bálázása – során elengedhetetlenek a megfelelõ formájú és folyóméter tömegû rendek. Ha a sarjú a harmadik, negyedik vagy esetlegesen az ötödik kaszáláskor már nem ad elegendõ tömeget, a LINER 750 TWIN oldalrendképzõ az ideális munkaeszköz, a rugalmas megoldás sok mezõgazdasági üzem számára.  



Az új LINER 750 TWIN egy úgynevezett beépített futómûvel rendelkezik, mely szerint szállításnál is a forgórészek alatti futómûven fut a rendképző. A 7,50 méteres munkaszélességénél fogva a legnagyobb két forgórészes oldalrendképző a piacon, mely nagy területteljesítményre képes, viszont a kompakt felépítésénél fogva fordulékony, és kisebb területek esetén is jól üzemeltethető. A rendképző fogak a fordulókban, illetve közúton 50 centiméterre kiemelhetők. További különlegesség a kiemelő kinematika. Az úgynevezett LIFT tengely nemcsak a fogakat emeli ki, hanem mindkét rotoron az első kerekeket is. Ez csökkenti a kerekek kopását, de mindenekelőtt a tarlóban kanyarodás során keletkezett sérüléseket.



A gép felszereltségéhez tartozik a tavalyi évben bemutatott új zárt vezérlőpálya. A CLAAS rendképzők sikerének egyik fontos tényezője a hosszú évek óta bevált zárt rotorház, melyben a vezérlőgörgők olajfürdőben futnak. Tartósságánál fogva és alacsony karbantartás igénye miatt (zsírzógombok nélkül) ezt a koncepciót az új géptípusoknál is megtartották. A gép az úgynevezett TWIN funkcióval is rendelkezik: igény szerint választhatunk egy szélesebb vagy két keskenyebb ún. duplarend képzése között.



A LINER 750 TWIN ezeken felül még számos olyan felszereltséggel rendelkezik, mely felhasználói kényelmet biztosít és időt takarít meg. Ilyen például: a lényegében kopásmentes PROFIX fogtartó karok, a kardántengelyek 250 órás kenési intervalluma, valamint a közúti szállítás során megengedett 50 km/h-s sebesség. „Kisöccse”, a LINER 650 TWIN természetesen továbbra is kapható.



– an –

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Erő, hatékonyság és kényelem – a CLAAS AXION 900 e három tulajdonságáról ismert 2011-es bevezetése óta. Mindamellett, hogy megfelel a Stage V kipufogó...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!