Megérkezetta legújabb GPS-es sorvezetõ az új LandNAV!

Agro Napló
Az elmúlt egy év alapján a magyar gazdálkodók számára világossá vált, hogy a jövõ a gazdaságosságban, a termelési költségek csökkentésében, a ráfordítások optimalizálásában van. A Landasin-Agrogazda Kft. felismerve ezt, egy olyan eszközt fejlesztett ki, mellyel jelentõs megtakarításokat érhet el. Az „új LandNAV” használatával jelentõsen csökkentheti – legfõképp – a mûtrágya és növényvédõ szer költségeit. Mindezt egy belépõ árú készülékkel!  





Az „új LandNAV” a nagy sikerû LandNAV+ sorvezető méltó utódja, mely nagyon sok mindenben különbözik az elődjétől. Ez a sorvezető már a Landasin-Agrogazda Kft. legújabb, saját fejlesztésû készüléke. A fejlesztésénél a következő két szempont került előtérbe:

1. Minden funkció bárki számára érthető és könnyen áttekinthető legyen.

2. Lehető legolcsóbb ár kialakítása, ami nem mehet a készülék tudásának a rovására.

 


 



Így az „új LandNAV” egy mindennapos használatra tervezett, egyszerûen kezelhető, belépő áru, profi párhuzamos vezetést biztosító navigációs készülék lett.



Az „új LandNAV” segítségével a párhuzamos vagy a görbe nyomvonalak egyaránt könnyen bejárhatók. A színes, 11 cm átmérőjû, kontrasztban gazdag kijelzőt a gépjármûvezető mindig jól látja. A kijelző alsó részén grafikus formában látható a jármû és hozzá tartozó referenciavonal. A felhasználóbarát nagyítási/kicsinyítési funkciónak köszönhetően tetszőleges méretre lehet beállítani a képernyőt. A „madártávlat” gomb használatával a teljes terület átláthatóvá válik. Lehetőség van 2/3 dimenziós nézetek közti váltásra is.



Az „új LandNAV” a korábbi sorvezetőknél már jól megszokott dupla LED-sorral is el lett látva digitális változatban, mely még jobban megkönnyíti a pontos sorvezetést. Az alsó LED-sor a pillanatnyi helyzetet mutatja az ideális referenciavonalhoz képest, míg a felső sáv a kormánymozgatás előrejelzéshez szolgál. A munkavégzés közben a kijelzőről mindig leolvasható a pillanatnyi sebesség és az aktuálisan megmûvelt hektárnagyság, a mûholdak száma és a GPS jel erőssége is.



A terület körüljárása után a készülék kiszámítja a pontos területnagyságot és megadja a határvonalakat. Ezeket a felmért területeket, ill. a sorvezetésnél keletkezett nyomvonalakat a készülék szinte korlátlan belső memóriájába egy tetszőleges névvel el lehet tárolni. Ezeket az eltárolt adatokat a későbbiekben bármikor visszatölthetjük, így a sorvezetés is egy tetszőleges időpontban bármikor folytatható. Az adatokat térinformatikai GIS formátumba konvertálhatjuk, az esetleges PC-s utófeldolgozás vagy ellenőrzés céljából.





Hogyan járul hozzá a készülék a költségek csökkentéséhez?



• A kevesebb átfedés következtében kevesebb a kijuttatott trágya, ill. vegyszer mennyisége, valamint csökken az üzemanyag-felhasználás, és így növekszik a gazdaság teljesítménye is.

• Nem maradnak ki területek, ami a hozamkieséshez vezetne.

• Lehetővé teszi a táblák gyorsabb mûvelését a fordulási idők lerövidítésével.

• Látási viszonyoktól független munkavégzés. Éjszaka, porban, ködben, ill. nagy munkaszélességû gépeknél is használható, valamint akár erős szélben is.



Fejlesztési lehetőségek



Agro-Mapper – A mezőgazdasági térképszoftver

Az Agro-Mapper egy grafikai megjelenítő program. Segítségével az elvégzett munka adatait jeleníthetjük meg, mint például területmérésnél a felmért tábla alakját, területét, talajminta-vételezési helyeket, vagy sorvezetésnél a megtett útvonalat, melyből a szoftver kiszámolja a megmûvelt területet, az átfedetten kezelt területet és a kihagyott területnagyságot. Az Agro-Mapper szoftverben a tábla alakját átszerkeszthetjük, a távolságmérés funkcióval pedig táblákat tervezhetünk, mérhetünk ki. Lehetőség van üzemi térkép létrehozására is, melyet akár egy Geokódolt MEPAR blokktérképre is ráilleszthetünk, illetve kinyomtathatunk.





EU – autónavigáció

Teljes Európa utca – házszám szintû autó navigációs térképe egy SD kártyán! 44 ország, hasznos pontok, éjszakai mód, hangnavigáció, legrövidebb, leggazdaságosabb útvonal… stb.



Ugye Ön is ezt választja? Kevés befektetéssel hosszú távú költségcsökkentés! Kezdje a 2009-es termelési évet az ésszerûség és a gazdaságosság jegyében! Hozza ki a lehető legtöbbet gazdaságából!





Bujtás Regina

Landasin-Agrogazda Kft.

www.agrogazda.hu  

info@agrogazda.hu  

8000 Székesfehérvár, Takarodó u. 2.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!