2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Gabonagyomirtás utóvetemény hatás nélkül!

Agro Napló
A kalászos gabonák gyomirtásában a nagy széltippan és a vadzab elleni védelem mindig megnehezíti a gazdálkodók helyzetét, nemcsak technológiai, de anyagi vonatkozásban is.  




 

 

A Herbaflex az évelő gyomok kivételével a gabonákban klasszikusan előforduló és komoly konkurenciát okozó magról kelő gyomok széles skálája ellen kiváló védekezési lehetőséget biztosít. A készítményben megtalálható 500 g/l izoproturon már ön-magában bizalmat kölcsönöz a gyomirtási hatékonyságnak, de az emellett lévő 85 g/l beflubutamid teszi teljessé a magról kelő kétszikû gyomokra is kiterjedő hatásspektrumot. A kezelés ered-ményeként a fotoszintézis teljes blokkolása következik be, a gyomok fakulnak, kifehérednek, fejlődésben visszamaradnak, majd elpusztulnak. A Herbaflex kiválóan irtja a nagy széltippant, vadzabot, mezei árvácskát, mezei szarkalábat, tyúkhúrt, pipacsot, pásztortáskát, pipitérféléket az árvacsalánt és a veronika fajokat. A nagy széltippan elleni védelemben kiemelkedő jelentősége van az őszi gyomirtásnak, de a Herbaflex tavaszi alkalmazás esetén is gyommentes területet garantál. Mindegyik esetben fontos a gyomnövények fejlettségi állapotának figyelembevétele. Gyakorlatilag tavasszal a fagyok elmúltával már megkezdhetjük a Herbaflex 2 l/ha-os dózisának kijuttatását. A kezeléseket szárbaindulásig, de lehetőleg április közepéig végezzük el! Mezei acattal, ragadós galajjal erősebben fertőzött területeken kombinációs partnerek (Mecaphar 750, Optica) alkalmazása szükséges.



A Herbaflex folyékony mûtrágyával, gomba- és rovarölő szerekkel jól keverhető, valamint nagyon fontos, hogy a kezelt őszi búza után következő őszi káposztarepce termesztése esetén vetésváltási korlátozások nincsenek!



Dr. Varga Zsolt

Cheminova Magyarország Kft.

20/943-8622


www.cheminova.hu

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!