180 év tapasztalatával a zöldtakarmány-elõállításban

Agro Napló
A francia központú KUHN cégcsoport már több évtizede piacvezetõ a nyugat-európai zöldtakarmány-elõállítás gépesítésében. Bár gyárai mára világszerte állítják elõ az azóta egyre teljesedõ mezõgazdasági munkagépek sokaságát, a név eredendõen a zöldsor gépein keresztül vált világhírûvé.  





A kiváló minőségben előállított szálastakarmány és a fejlesztésre fordított befektetések alapköveit képezik a KUHN innovációjának. A közel 180 éves tapasztalat megtalálható minden egyes KUHN kaszában és rendkezelőben. A magas munkaminőségüknek, élettartamuknak köszönhetően termékei mára a piac meghatározó elemévé váltak.



A KUHN folyamatos technológiai fejlesztéseinek köszönhetően függesztett és vontatott kaszák széles skáláját kínálja. Kisebb kaszálási feladatok elvégzésére a GMD függesztett kaszacsalád áll rendelkezésre az új fejlesztésû GMD 4410 Lift Control kaszával kiegészülve immár 1,6 métertől 4,35 méter munkaszélességig. A GMD Select kaszák teljesítményigénye alacsony, de a prémium kategóriás kaszák vágási minőségét nyújtja. Már a legkisebb kaszákat is az egyedi KUHN kialakítású ovális kaszatárcsákkal szerelték fel, így a levágott takarmány áramlása és a kések pályájának optimális átfedése mellett tiszta és egyenletes vágást kapunk végeredményül. A GMD kaszák igény szerint készülnek erősített vázszerkezettel a nehezebb körülmények közötti munkavégzésre, illetve kategóriájában egyedülálló LIFT CONTROL® rendszerrel ellátva, ahol kaszálás közben a talajra gyakorolt nyomást a traktor hidraulikus rendszerén keresztül lehet beállítani. Ennek a talajkövető rendszernek köszönhetően a KUHN függesztett kaszái tökéletesen illeszkednek a különböző terepegyenetlenségekhez, így a segítségükkel elkészített takarmány tápértéke és tisztasága magas szinten tartható.



A KUHN egyedi kialakítású szársértős kaszái segítségével töredékére csökkenthető a szálastakarmány száradási periódusa. Az FC kaszacsalád szársértői elérhetőek lengőujjas és gumihengeres kivitelben. Szárroppantós kaszák függesztett kivitel mellett vontatott és frontfüggesztésû változatban is készülnek. Használatukkal lehetőség nyílik a munkasebesség jelentős megnövelésére; kombinációban alkalmazva, három kasza, egy front és kettő hátsó függesztett egység együttes alkalmazásával akár 8,8 méteres munkaszélességben. Ovális kaszatárcsáik aerodinamikai kialakításuknak köszönhetően biztosítják a tiszta és egyenletes vágásminőséget.

 


 

 



A KUHN FC kaszái példaértékû vágásminőséget kínálnak optimális tömegû és a legapróbb részletekig tökéletesített vágószerkezeteinek segítségével.



Nem hiányozhat a francia gyártó termékei közül a kaszák vágási szélességeihez illeszkedő rendkezelő gépek széles választéka sem. A KUHN GF családjának rendterítői letisztult mûszaki megoldásokat tartalmaznak, ennek köszönhetően megbízhatóak, könnyen kezelhetőek akár 10 méter feletti munkaszélesség esetén is.

A KUHN rendterítő gépeiben alkalmazott egyedülálló DIGIDRIVE® rendszer kiküszöböli a bonyolult tengelykapcsolók alkalmazását, ezzel csökkentve a meghibásodás esélyét.

 


 

 

 



A KUHN GA rendképzői közül minden gazdaság számára megtalálható a megfelelő megoldás, legyen szükség akár egyszerûbb egy rotoros, vagy akár az 14,7 méter munkaszélességben dolgozó négy rotoros gépről. A gyártó különös figyelmet fordít a tervezés és fejlesztés során a talajkövetési képesség tökéletesítésére, melynek segítségével a legnehezebb körülmények között is maradéktalanul gyûjthető rendbe a levágott zöldtakarmány. A KUHN legnagyobb teljesítményû rendképzői a hidraulikus hajtású rotoroknak köszönhetően egyedülálló kapacitásúak és megbízhatóak minimális karbantartási igény mellett.

 


 

 



Kisebb gazdaságoknak, akik a területteljesítmény mellett a lehető leggazdaságosabb megoldást várják el egy rendkezelő géptől, a legjobb megoldás a GRS 25 univerzális rendkezelő választása. Ez a gép rendterítő és rendképző is egyben, így elegendő egy gépet megvásárolni és segítségével mindkét munka elvégezhető.



A KUHN zöldtakarmányos gépeinek sora mindenki részére kínál megoldást. Bármely munkaszélességet is választja, a csúcstechnológia garantált.



Kató – Tóth


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CUPIDO kan takarmánykeverék

CUPIDO kan takarmánykeverék

A kanok ivarérettségét a termékenyítésre alkalmas spermiumok megjelenése jelzi. Kizárólag csak egészséges, igényeinek megfelelően takarmányozott tenyé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?