A termelõk megoldásszállítójaként mutatkozott be a BASF a Szántóföld Napján

Agro Napló
„A föld életet ad, Ön a fejlõdést biztosítja.”  





Az idei évben immár hatodik alkalommal rendezte meg a BASF Hungária Kft. Agrodivíziója a Szántóföld Napja elnevezésû rendezvénysorozatát. A tavalyi évhez hasonlóan az ország négy különböző pontján – sorrendben Szarvason, Hajdúböszörményben, Szekszárdon és Győrben – elsősorban a szántóföldi kultúrák termelőit, tanácsadóit várták az egész napos, elméleti előadásokkal és parcellabejárásokkal tarkított szakmai bemutatón.





Az évek óta több száz termelő részvételével lezajló rendezvénysorozat idei alapgondolata az volt, hogy bár a szántóföldi növénytermesztésben sok minden függ a természettől, a sikeres termesztés szakértelem és tudatos tervezés nélkül nem valósulhat meg, hisz a szakértőtől kapott gondoskodást a föld többszörösen meghálálja. A BASF Agrodivíziója folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően évről évre olyan termékek és technológiák születnek, amelyek felhasználásával a termelők megvalósíthatják – vagy akár túl is szárnyalhatják – tervezett eredményeket, biztosítva ezzel a jövedelmezőbb termesztést.



A Szántóföld Napja évről évre kiváló alkalom arra, hogy a résztvevők véleményt és tapasztalatot cseréljenek a már bevált módszerekről, s bemutatásra kerüljenek olyan új lehetőségek, melyek használatával még eredményesebbé tehető a termesztés.



A bemutató során kiemelt téma­köreink közé tartoztak a következők:



• Stellar – a posztemergens gyomirtás új lehetőségei kukoricában

• Inovis – a BASF legújabb gombaölő szere a gabonabetegségek ellen

• Kijuttatástechnika és hatékonyság összefüggései a növényvédelemben



A növényvédelmi bemutatók mellett összesen tizenhét partnercég mutatkozott be az agrár-szaksajtó, a vetőmag-nemesítés és -kereskedelem területétől, a kijutattástechnikán át a tápanyag utánpótlásig.



Az idei évben újdonságként egy rendhagyó interaktív kiállítás keretein belül bemutatkoztak a BASF Agrodivízión kívüli üzletágai is, melyekkel együttmûködve a termelők javíthatják, fejleszthetik munkakörülményeiket, munkájuk hatékonyságát és tevékenységük jövedelmezőségét. A BASF szakemberei több tucat olyan megoldást szemléltettek, melyek infrastrukturális kihívásokra nyújtottak választ. Az energiahatékony szigetelési rendszerek, faimpregnáló szerek, ipari padlórendszerek, és vízszigetelési megoldások bemutatása nagy érdeklődésre tartott számot, hiszen például egy gazdaság megfelelő vízszigetelési rendszer hiányában nehezebben vagy egyáltalán nem juthat EU-s fejlesztési támogatáshoz.

 


 

 


 

 


 



„Korábbi partnerrendezvényeink al­kal­mával azt tapasztalhattuk, ügyfeleink szeretnék jobban megismerni vállalatunkat. A növényvédelmi megoldásokkal kapcsolatos kérdések mellett számos infrastruktúra-fejlesztésre (pl. istállók, gazdasági épületek hő- és vízszigetelése) vonatkozó kérdés is felvetődött. Ezekre pedig volt válaszunk. Örömmel töltene el bennünket, ha ügyfeleink komplett megoldásszállítóként tekintenének a BASF-re. „Idén egy olyan céget mutattunk be az ország négy pontján, amely a mezőgazdasági termelő tevékenység minden vetületét tekintve a termelők innovatív, problémamegoldó segítőtársa”

– nyilatkozta Kőrös Gyula, a BASF Agrodivíziójának marketing vezetője.



Dömötör Csilla

marketingkommunikációs vezető, Agrodivízió

Tel.:+36-30/2307-161

Email: csilla.domotor@basf.com






Hanganyag meghallgatható a: www.agronaplo.hu/hanganyagok/118



Képgaléria megtekinthető: www.agronaplo.hu/kepgaleria/64



További információk a BASF

magyarországi tevékenységéről a www.basf.hu és a www.agro.basf.hu internetes címeken érhetők el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
InVigor® repcehibridek

InVigor® repcehibridek

A repcehibridek csakúgy, mint az élsportolók minden évben megmérettetik magukat eltérő körülmények között. A BASF-nél, amikor egy hibrid piacra kerül,...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 17. 10:03