Fedezze fel a SEPPI M gépek elõnyeit: több, mint 30 éve specialista

Agro Napló
Az olaszországi SEPPI M. kiemelkedik azok közül a gyártók közül, amelyek szár- és nyesedékzúzót, erdészeti zúzógépet gyártanak. A nagy múltra visszatekintõ gyár több évtizedes tapasztalatot tud maga mögött . A dinamikus és folyamatos gyártmányfejlesztés eredményeképpen magas minõségû termékeket találunk a Seppi termékválasztékában.  






 

 

1939-ben Max Seppi megalapítja gyárát, mely különböző kisebb mezőgazdasági gépeket gyártott. A Második Világháború után a termelés már gyümölcs- és szőlőültetvények gépeinek gyártására összpontosított. 1971-ben elkészül az első kalapácsokkal szerelt szárzúzógép prototípusa. 1980-ban megjelenik az első erdészeti felhasználásra tervezett gép.

A specializálódott SEPPI M. több, mint 30 éve csak zúzógépeket gyárt, jelenleg hozzávetőlegesen 2000 gépet állít elő évente , minden évben legalább 3 új prototípust tesztel, több mint 40 országba exportál





A termékkínálatból kiemelhetjük a kalapácskéssel szerelt szár- és nyesedékzúzók gyümölcsösbe, szőlőültetvényekhez, elhanyagolt területekhez:



Kompakt gépek megfelelő kialakítással az elvégzendő munkához tervezve.Ebben a szegmensben az SMO típus a legkedveltebb. Erős univerzális szár- és nyesedékzúzó gaz és gyümölcsös nyesedék aprítására, 7 cm anyagátmérőig.

A 2,5 m-es munkaszélességû gép üzemeltetéséhez elegendő 80 LE. Alacsony gépház kialakítás a fák alatti munkát segítve a gép jobb oldali része teszi alkalmassá a fatörzsek megközelítését, nagy méretû belépő rés a zúzandó anyag számára. Erős rotor kb. 2000-es fordulattal, edzett acél garantál stabilitást akár széles gép esetén is, vibráció mentesség: köszönhető a számítógép vezérelt centrírozásnak. A rotor belülről merevített.

 


 

 



A spirálisan elhelyezett kalapácsok magas vágási minőséget és alacsony teljesítményt igényelnek a folyamatos terhelésből adódóan.



A ház belső részén kettő sor ellenkést láthatunk, így 3 helyen történik az aprítás. Ez a megoldás garantálja a legjobb vágási minőséget.

 


 

 



A Seppi kalapácsok szabadalommal védettek, nagyfokú kopásállósággal rendelkeznek, S alakúak oldalnézetben, emiatt a kalapácsok rotorhoz verődésükkor nem törnek el, valamint nem sérül a rotor. Az él kialakítása miatt önélezősek. A hátsó anyagtöbblet ad kellő tehetetlenséget a késeknek.

A kalapácsok és ház közötti minimális távolság miatt a rotor szívó légáramot fejleszt, és akár a letaposott füvet is megemeli a földről, valamint a zúzalékot e légáramlat segíti áthaladni a rotor felett.



A mindkét oldalán por- és vízálló csapágyházzal és erős kúpgörgős csapágyazással szerelt hátsó támgörgő hordozza munka közben a gép tömegét, tartja a vágási magasságot, forduláskor az oldal irányú erőknek is ellenáll, erős kialakítása emeli a ház stabilitását.

A kalapácsok közel járnak a támgörgőhöz folyamatosan tisztítva azt, így a görgőre nem rakodik vastag sárréteg.

Kérhető kiegészítők skálája igen sokrétû: oldalkaszák akár mindkét oldalon, forgó borona, hidraulikus meghajtású seprő, soralj permetezők .



Erdészeti gépek közül legkeresettebb típus a vágáshulladék zúzására, álló bozótosok, elhanyagolt területek kitisztításra alkalmas MIDIFORST DT. Maximálisan 25 cm anyagátmérőig alkalmazható. Lengő vagy fix késes rotorral szerelten rendelhetőek. 175–250 cm munkaszélességig, 120–200 LE-s erőgép igénnyel. Hátul nyitható hátfallal, döntő kerettel, kétoldali rotor hajtással.

A Seppi erdészeti gépek nagyobb sebességû rotorral szereltek, mint versenytársaik. A kések kerületi sebessége több, mint

40 m/s. A nagyobb rotorkerületi sebességgel érhető el a gyorsabb haladási sebesség.



A lengőkéses rotorral rendelkező gépek a közkedveltek, mivel a vágástéri hulladék és álló bozótos zúzására alkalmasabbak. A munkaszélességgel megegyező hosszúságú kalapácstartó tengelyek a robosztus rotoron végigfûzve tartják a 360°-ban körbeforduló kétélû kalapácsokat. Így amikor hirtelen nagyobb ellenálláshoz ér a zúzó (pl. tuskó), a kalapácsok a rotorba befordulnak, nem szenvednek károsodást, és a rotor és a hajtáslánc is ép marad.



A Seppi fejlesztésû kalapácsok önélezők, kétoldaliak, így kopás után megfordíthatóak. A fix késes gépek nagyobb átmérőjû fák esetén gyorsabban elboldogulnak a zúzandó anyaggal, késeik kopásállóbbak, viszont áruk jelentősen magasabb. A fix kések sérülényekenyebbek akkor amikor a zúzó pl. tuskóhoz ér.

A fenti gépek mellett a Seppi több, mint 60 típust gyárt, minden szár- és nyesedékzúzási, és erdészeti munkára fejleszt, gyárt, és kínál Önnek megfelelő gépet. Részletekért, további információkért érdeklődjön értékesítési munkatársainknál.


Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?