Földvásárlásban partnere az FHB

Agro Napló
Az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. többek között számlavezetési szolgáltatásával, az FHB Jelzálogbank Nyrt. pedig Birtokfejlesztési hitelével segítheti agrárvállalkozása fejlõdését.  

FHB Vállalati Bankszámla



A vállalkozások eltérő számlahasználati szokásaihoz igazodva alakította ki az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. bankszámlacsomagjait. Az FHB Vállalati Bankszámla csomagokkal egyszerûen, rugalmasan és olcsón intézhetők a mindennapi pénzügyek, a vállalkozás számára megfelelő számlacsomaggal pénzt és időt takaríthat meg. A számlanyitás az FHB-nál ingyenes, sőt a számlacsomagok közti váltásnak sincs díja. Ezen kívül ingyenesen kérhető az FHB Netb@nk és az FHB TeleBank, ráadásul versenyképes látra szóló kamatot kínálunk.



– A START számlacsomagot induló vállalkozásnak, kisebb forgalmú cégnek ajánljuk, havonta kevés, főleg forint átutalás lebonyolítására, teljes körû banki szolgáltatással 0 forintos számlavezetési díj mellett.



– BÁZIS számlacsomagunkat olyan kisvállalkozásoknak állítottuk össze, amelyek döntően forint alapú, átlagos volumenû banki forgalmat bonyolítanak le.



– A PLUSZ számlacsomag közepes méretû vállalkozásnak ajánlható, sok átutalással deviza és forint pénzforgalommal.



– A PRÉMIUM számlacsomag előnyeit a legalább 500 millió forintos éves pénzforgalmú cégek használhatják ki.





FHB Birtokfejlesztési Hitel



Önálló helyrajzi számmal rendelkező, legalább 1 hektár területû termőföld (szántó, gyümölcsös, szőlő, rét, legelő mûvelési ágú) megvásárlására kínált konstrukció az FHB Jelzálogbank Nyrt.-től. Feltétele e kölcsönnek, hogy a kölcsönigénylő meglévő földtulajdona és a vásárolni kívánt termőföld együtt nem haladhatja meg a 300 hektárt, illetve a 6000 aranykorona értéket.



Kölcsönt olyan magánszemély vagy egyéni vállalkozó, mg. termelő igényelhet, ki rendelkezik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal regisztrációs igazolásával. A kölcsön minimum egymillió Ft, maximum 50 millió Ft, de nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) együttes hitelbiztosítéki értékének 60%-át, az igazolt jövedelem vizsgálata mellett elérheti a 70%-ot. Ugyanakkor a kölcsönösszeg nem haladhatja meg a vételárnak az adós tulajdoni hányadára eső részét. Fedezetként termőföldet, lakóingatlant (és a hozzátartozó garázst), építési telket, irodát, üzlethelységet és üdülőt fogad el az FHB. A futamidő első 20 évére állami kamattámogatás vehető igénybe.



A kamattámogatás mértéke a megfizetett kamat ötven százaléka. Az adós a kamattámogatást negyedévente igényelheti az adóhatóságtól.



További információkért keresse fel az FHB fiókjait a megyeszékhelyeken vagy a www.fhb.hu honlapot; hívja a 06-40/344-344 számot vagy írjon az info@fhb.hu címre!

 






Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, a részletes feltételeket a vonatkozó Általános Szerződési Feltételek, üzletszabályzatok és hirdetmények tartalmazzák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!