Axiál Szakmai Napok

Agro Napló
Az Axiál Szakmai Napokat idén március 18-20. között rendezték meg Baján, ahol a cég szakemberei bemutatták tevékenységüket a gazdálkodóknak.  


Az AXIÁL Kft. mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy összekösse a kellemest a hasznossal, azaz szakmát a szórakozással. Ez az idén sem történt másképp.



A szakmai kérdések iránt érdeklődők szemezgetve a 80 ezer négyzetméteres kiállítótéren több száz új mezőgazdasági gépet tekinthettek meg. A mintegy 12.000 látogató 20 különböző típust elsőként láthatott Magyarországon. Az új gépek mellett az AXIÁL használtgép kínálatát is bemutatta, de az alkatrész- és szerviz üzletággal is megismerkedhettek az érdeklődők.

 

 



A kiállítás első napján Harsányi Zsolt, tulajdonos-ügyvezető és Pintér Zsolt, ügyvezető átadta a cég által értékesített 19.999., 20.000. és 20.001. gép kulcsait a tulajdonosoknak.





A gépek tulajdonosai: a 19.999. gép MANITOU MLT 940, Kocsolai Mg. Szövetkezet; a 20.000. gép HYUNDAI R140W-7A/2PC, Emel-Mg. 2000 Kft.; a 20 001. gép CLAAS ROLLANT 350 R, Dráva-Frucht Kft., (Halász István) Bélavár.



A rendezvény ideje alatt több szakmai előadás is elhangzott: például Popp Józsefé (AKI), Michael Horsch-é (Horsch Mascinen GmbH), Simon Revell-é (Simba International) vagy Pierre-Arnaud Noiret-é (Berthoud).



A naponta két alkalommal sorra kerülő mozgógép bemutató mellett, a korábbi évek gyakorlatára alapozva – leszámítva a tavalyi évet – az idei programokat is színesítette az úgynevezett „gépshow”. A napi háromszor felvonuló gépeket, gépkapcsolatokat egy-egy látványos szórakoztató produkció is kísérte: például Kovács Kati és zenekara, brazil táncosok, artistacsoportok, valamint break táncosok. A második napon a gépshow-t megelőzve Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi, tulajdonos és Torma Tamás, a szerviz üzletág igazgató a cég három partnerének adta át az AXIÁL Kft. „Kiváló Átalánydíjas Partner” elismerést.



A díjazottak: Nagykun 2000 MgZRt, Kisújszállás; Csele-Delta Kft, Görcsönydoboka; Béke Agrárszövetkezet, Hajdúböszörmény.





Megragadva az alkalmat, az Agro Napló megkérte a gépgyártók és forgalmazók képviselőit, hogy mondják el véleményüket az idei, illetve tavalyi évről és a fejlesztésekről.








Walter Negri

értékesítési vezető

ARGO TRACTORS S.p.A







Úgy tudjuk, a Landini traktorok átalakulnak. Mi ennek az oka?

Az alapgondolat az volt, hogy egy egységes külső megjelenést biztosítsunk, így a gazdák már első ránézésre felismerik a LANDINI traktorokat. Rövidesen a legkisebbtől a legnagyobb traktorig egységes lesz a megjelenés, emellett pedig szinte minden típusnál technikai fejlesztéseket is végrehajtunk. A cél, hogy minden típus esetében ugyanazt a minőséget biztosítsuk; a fejlesztéseket, tapasztalatokat az egyik gépből a másikba átültessük.



Ezek mellett a motorok fejlesztésén dolgozunk, az új károsanyag-kibocsátási szabályozás miatt. A TIER 3B-s motorokra történő áttérés folyamatos, ezek viszont teljesen különböznek a korábbi TIER 3A változatoktól. A néhány éve megkezdett irányt folytatni kívánjuk, miszerint kizárólag a 4 hengeres PERKINS és a 6 hengeres NEF (CUMMINS-IVECO) motorokat használjuk.



Mi a véleménye a magyar piacról?

Számunkra a magyar piac nagyon fontos, a LANDINInek jó neve van és magas a piaci részesedése. Remélem, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően ezt tovább növelhetjük.

 

Mire számít az idei évben?

Kitûzött cél, hogy az ARGO TRACTORS Magyarországon minimum a 2009-es szintet elérje a piaci részesedés terén.

A terményárakat, a gazdák várható bevételeit még homály fedi, de a következő 1-2 hónapban kiderül ez is. Bízunk benne, hogy a magyar forgalmazó kitartó munkája meghozza idén is a gyümölcsét.

 

 




Pierre-Arnaud Noiret

regionális képviselő

BERTHOUD AGRICOLE





A BERTHOUD RAPTOR önjáró permetezőt tavaly hoztuk forgalomba és az első darabot még az Axiál 18. születésnap előtt értékesítettük. A gazdák világszerte elégedettek a géppel. A cél továbbra is az, hogy folytassuk az értékesítést és növeljük az eladott darabszámot. Tavaly nagyjából 10 darabot értékesítettünk Magyarországon, és több mint 100 darabot a teljes piacon, ami nagyon jónak mondható.

 

 

 



Nem is olyan régen egy új, a traktor elejére rögzíthető tartályt is bemutatott a BERTHOUD. Mit kell tudnunk erről a kiegészítőről?

Előfordul, hogy egy gazda a gépvásárlástól számított 2-3 év után úgy érzi, hogy a meglévő permetezője tartálykapacitása nem elegendő. Ahelyett, hogy vásárolnia kellene egy másikat, befektethet például egy 1000 literes front-tartályba. Ez a permetlétartály jó kiegészítője lehet egy vontatott, vagy függesztett permetezőnek egyaránt.



Hogyan sikerült az elmúlt évük?

A tavalyi évünk nagyon jó volt. A top termékünk a RACER DPA volt, ami egy roppant egyszerû fejlesztés. Ami viszont új, az a TENOR. Jellemzően minden évben megpróbálunk egy új gépet fejleszteni. Két évvel ezelőtt született meg a TENOR, tavaly pedig a RAPTOR, míg idén az ALTO-t mutattuk be. Remélhetőleg a jövő évi Axiál Szakmai Napokon egy újabb típust lesz szerencsém megismertetni a gazdálkodókkal.



Mi a véleménye az idei évről?

Rosszabb lesz, mint a 2009-es év. Úgy gondolom, mindenhol hasonlóan alakulnak majd az eladások, mint 2-3 évvel ezelőtt, mivel az elmúlt két évben számos gazda vásárolt új gépet, így most nem lesz rá szükségük.

 

 




Hanskarl Metzger

országfelelős,

CLAAS GmbH







A CLAAS részéről Ön Magyarország új országfelelőse. Ez egy új munkát jelent az Ön számára?

Nem mondanám, hogy ez egy új keletû munka. Évek óta ezzel foglalkozom, vagyis vannak tapasztalataim más piacokról. Jelenleg én vagyok a kapocs a CLAAS és az AXIÁL Kft., vagyis Trunk Mihály és csapata között, akikkel együttesen próbáljuk kiszolgálni a gazdákat CLAAS termékekkel.

 

Hogyan értékeli a gyártó tavalyi évét?

Általánosan azt mondhatom, a tavalyi évünk volt az eddigi legjobb itt Magyarországon, köszönhetően a géptámogatásoknak. Sajnos ezzel ellentétben az idei év nem lesz ehhez hasonló.



Egy új XERION széria került bemutatásra. Milyen újdonságokat fedezhetünk fel benne?

Ami már korábban is megvolt az a XERION 3300-as és a 3800-as széria, de a mezőgazdaságban manapság keresik a nagy kapacitású traktorokat is. Egyik oldalról vannak, akik a standard traktorokat, másik oldalról viszont a 300–400 LE fölötti erőgépeket keresik. Ez az, ami számunkra fontos a magyar és természetesen más nagyobb piacokon, mint Franciaország, vagy Németország. Most elindítottunk egy új szériát, a XERION 4500-at, ami már nagyobb teljesítménnyel bír, mint egy standard traktor.

 

 




Nagy Róbert

FENDT termékmenedzser

AXIÁL Kft.



Az új 200-as széria VARIO váltóval szerelt, így már az összes szériában megtalálható ez a fokozatmentes váltó. Miért volt indokolt ez a fajta módosítás?

Mint ismeretes, a FENDT volt az úttörője a fokozatmentes váltónak. A gyártó mára ott tart, hogy 70-től 360 lóerőig az összes gépe – keskeny nyomtávú kertészeti traktorok is –, illetve ez az új kompakt 200-as széria is már ezzel rendelkezik. A VARIO váltó az, ami igazán fokozatmentes. Egyetlen egy kuplung sincs a hajtásban. Tehát jóval egyszerûbb ez a szerkezet, mint egy hagyományos váltó, illetve sokkal jobban szabályozható és az élettartama is hosszabb, hiszen nincs benne annyi kopóalkatrész, mint egy hagyományos váltóban.



Magyarországon melyik széria a legkelendőbb?

Magyarországon sajátosan a nagy traktor, tehát a 900-as széria, de a mellette futó kertészeti támogatás segített a 300-as széria nagyszámú értékesítésében is. Tehát 30-30%-os arányban a 900-as nagy traktor és a 300-as széria, ami egy 100–105 lóerős erőgép. Ez az arány, a több mint 200 db eladott traktoron belül.

 

 




Nyárádi Attila

ügyvezető igazgató

FRAMEST Kft.



A 2008-as Agro+MashExpo után idén is díjazta a bírálóbizottság a FRAMEST legújabb, egyben legkisebb munkagépét, a REPTILLT. Mit kell tudnunk a FRAMEST paletta legfiatalabb tagjáról?

Az volt a cél a REPTILLEL, hogy a kisebb 200–400 hektáron gazdálkodó, 160–200 lóerős erőgéppel rendelkező gazdáknak is a csökkentett menetszámú talajmûvelésre alkalmas gépet tudjunk kifejleszteni. A tavalyi őszi bemutatók után 3-4 gép lett értékesítve. Tavaly már kettő gépet eladtunk, úgyhogy már az őszi szezonban is dolgozott. Most tavasszal ezeknek az eredményeit végig fogjuk nézni, hogy milyenek a kelések, milyenek a tapasztalatok és akkor a júniusi demó után várható ebből komolyabb eladás.

 



Várhatók fejlesztések?

A nyári, nyár végi bemutatókon remélem, hogy egy-két újdonsággal elő tudunk rukkolni. Most arra szeretnénk törekedni, hogy a meglévő gépek mûszaki tartalmát finomra hangoljuk, csiszoljuk.



A REPTILL esetében is vannak elgondolások. Ennek a továbbfejlesztése úgy nézne ki, hogy egy vető adaptert is tennénk rá hasonlóan más gépgyártókhoz. Ez a módosítás alkalmassá teszi a gépet arra, hogy esetleg aprómagot, repcét is lehessen vele vetni, már a talajmûveléssel egy időben.



Milyen volt a tavalyi évük?

A 2009-es évnek egy nagyon magas készlettel indultunk. A gyár 2008 végén 50%-kal csökkentette a létszámot. Ez hozzásegített ahhoz, hogy a tartalékok gyenge felélése mellett lehetőségünk legyen a folytatásra. 2009 elején minden energiánkat az eladásra, marketingre fordítottuk. A támogatásnak is köszönhetően az induló készletekhez hasonló mértékben a gyárat is le tudtuk terhelni.

 

 




Urbán Csaba

GRÉGOIRE BESSON

vevőszolgálat



Magyarországon a gyártónak milyen tervei vannak az ekék tekintetében?

Magyarország vonatkozásában próbáltuk elhozni ide a kiállításra azokat a gépeket, amik a 2009-es évben Hannoverben is ott voltak. Úgy mint a SPSF B 9 típusú szántáselmunkálóval egybekötött ízelt ekét, ami az egyik újdonság, a másik pedig a nagy lóerő kategóriájú traktorok függesztett RWB 9 típusú ekéje. Ezt szeretnénk megmutatni, illetve ajánlani az ügyfeleinknek. A harmadik dolog, amit szeretnénk preferálni ebben az évben, az a GRÉGOIRE BESSON LINE PRIMA, amelyet kis lóerő kategóriájú traktorokkal rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk 2, 3 vagy 4 fejes kivitelben.



Hogyan alakult a tavalyi évük?

A GRÉGOIRE BESSON – hasonlóan 1-2 gyártóhoz – bevétel tekintetében tovább növekedett 2008-hoz képest. Ez annak is köszönhető, hogy Magyarországon sikerült egy picit az eladásainkat növelni, valamint, hogy a külföldi országok, például Afrika vagy a francia belső piac, Bulgária, Lengyelország vagy akár Románia is jól teljesítettek 2009-ben. Véleményem szerint idén el tudunk mozdulni még jobban a nagyobb lóerő kategóriájú traktorok irányába, hiszen a gyár nagyobb testû ekéket is kínál. Mint köztudott, az elmúlt évi pályázatokban sok nagy kategóriájú traktor kikerült az ügyfelekhez és bízok benne, hogy ezen a traktorok mögé fognak, akarnak a gazdák vásárolni eszközöket. Természetesen a kisebb teljesítményû traktorok tekintetében is szeretnénk ott lenni a GRÉGOIRE BESSON gyár termékeivel.

 

 




Szász Zoltán

termékmenedzser

HORSCH MASCHINEN GmbH





Mit terveznek behozni a megújult HORSCH termékpalettáról?

Egyik újdonság, amit már be is mutattunk, az a TERRANO 5FX kultivátor. E mellett az AXIÁL Show-ban látható volt a 3 méteres, 3-pont függesztett kombi vetőgép, az EXPRESS 3 TD is, valamint a mozgógép bemutatón a nézők megismerkedhettek a HORSCH TITAN 34 UW 34 m3-es átrakókocsival is. A kiállításon bemutattuk az AXIÁL Kft. által kínált teljes termékpalettát, mint például a 4–6 méter munkaszélességben elérhető TERRANO kultivátorokat, az OPTIPACK-kel szerelt MT TIGERT, a PRONTO és SPRINTER vetőgépeket és a JOKER függesztett, félig-függesztett tárcsákat.

 



Hogyan fog alakulni az idei évük?

Sokan erőn felül is beruháztak. Az idén nagy valószínûséggel pályázat nem lesz kiírva. A cukorrépás pályázatról nem hallani semmit, annyit tudunk, hogy 8–10 szeres túljelentkezés van rá. Amint most hallani, a terményárak sem mozdulnak fölfelé. Elég érdekes év elé nézünk. Reméljük a technika és a szaktudás meg fogja hozni a gyümölcsét.



Jelenleg megrendelésre termel a gyár, amihez van kapacitás is. Valamennyit azért előre termelnek, van előrendelés különböző országokból, még Magyarországról is, amit remélünk, hogy el fogunk tudni adni.

 

 




Jean Rouault

területi vezető, MANITOU BF





A tavaly novemberi Agritechnica kiállításon több újdonság is bemutatásra került. Hogyan fogadta ezeket a magyar vásárlóközönség?

A magyar piac egy nagyszerû és erősen bővülő piac. El kell ismernünk, hogy a válság hatására egy nehéz időszakon megyünk keresztül Magyarországon és még sok más közép-európai országban egyaránt, de globálisan erős a piaci részesedésünk. Magyarországon különösen a mezőgazdasági teleszkópos rakodók területén érezzük ezt. Köszönhetően az AXIÁL jó munkájának be tudtuk vezetni az új LSU technológiát és az új generációs motort. Úgy gondolom Magyarország elérte a legmagasabb technológiai szintet, ami a kínálatunkban megtalálható.



Milyen terveik vannak az agrárágazatban a megvásárolt GEHL vállalattal?

A MANITOU 2008 októberében vásárolta meg a GEHL vállalatot. A GEHL termékei mindig is egy erős képviselői voltak a mezőgazdasági szektornak. A tervünk, hogy az általunk forgalmazott három márka – GEHL, MUSTANG és MANITOU – tekintetében tiszteletben tartsuk a meglévő terjesztői hálózatot, ugyanakkor szélesítsük azt.



Globálisan úgy gondoljuk, hogy 5-10%-os növekedést tudunk elérni, igaz a tavalyi évben volt egy erős visszaesés a forgalomban. Ennek ellenére érzünk némi javulást. Nem akarok túlságosan optimistának tûnni, de a javulás mértéke arra utal, hogy 2010 kielégíti az elvárásokat.

 

 




Konrad Iosif

értékesítési vezető

S.C. OEHLER MECANICA S.R.L.

 





Mit kell tudnunk az OEHLER német pótkocsi gyártóról?

Az OEHLER egy erős cégnek számít Nyugat-Európában. Megpróbáljuk bemutatni ezeket a gépeket itt a magyar piacon és az északi országokban egyaránt. Nagyon fontosnak tartom mind az AXIÁL, mind pedig a mi részünkről azt, hogy a gazdák lássák, megismerjék mit jelent egy minőségi OEHLER pótkocsi.

 

 



Széles a kínálat a pótkocsik terén, mekkora volt a piaci részesedésük a tavalyi évben?

A tavalyi évben az Axiál Kft. hozzávetőlegesen 90–95 darabot értékesített, és ezzel együtt azt is mondhatom, hogy 2009 volt a legjobb év az OEHLER pótkocsik eladása tekintetében. A márka egyre népszerûbb Magyarországon, a Szakmai Napokra is sok olyan vendég érkezett, akinek több ilyen pótkocsija van.



Bízunk benne, hogy az értékesített darabszám az idei évben még több lesz. Az Axiál Szakmai Napok nagyon fontos mind a két cég számára. A tegnapi, illetve a mai napon is magas volt a látogatók száma az OEHLER standon. Reméljük, hogy a kiállításnak köszönhetően az eladások száma tovább fog növekedni.

 

 




Simon Revell

exportigazgató

SIMBA International







Egy új termékkel jelent meg a kiállításon a gyártó.

Az új DTX-nek ez az első bemutatkozása Magyarországon. A kultivátoron a jól bevált PROLIFT lazító kések dolgoznak akár 40 cm mélyen is, melyeket két sorban elhelyezett állítható tárcsaszögû tárcsák követnek. Végül egy 600 mm átmérőjû DD henger biztosítja az optimális talajvisszatömörítést. A DTX megalkotásakor az volt az alapötlet, hogy ha már úgy is talajkondícionálást végzünk, akkor miért ne lehetne egyben magágyat is készíteni?

 



Hogyan értékelné a SIMBA tavalyi évét?

A teljes forgalom 2009-ben nyilvánvalóan csökkent, ennek ellenére a brit gazdaság jól tartotta magát. Az export piacra azonban hatással volt a pénzügyi válság, ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy továbbra is mintegy 300 000 fontot invesztálunk kutatás-fejlesztésre, a vállalati infrastruktúra bővítésére és új CAD rendszerek beszerzésére. A nyereség figyelemre méltó volt, de sajnálatosan 2009 év elején meg kellett tennünk bizonyos megszorító intézkedéseket.



Úgy gondolom az idei év a konszolidáció éve lesz. Biztosítjuk meglévő üzleteinket, további befektetéseket hajtunk végre. A '90-es évek óta elért eredményekre alapozunk, amelyek eddig is segítették az angol farmereket, hogy csökkentsék a költségeiket és javítsák a gazdálkodásuk hatékonyságát.



A magyar gazdák kedvelik a minimum tillage technológiát?

Igen, de fontos, hogy a rendszer egészének mûködésével tisztában legyenek, hiszen a talajmûvelés csak egy része ennek az egész technológiának, mely az alábbi fő előnyöket kínálja a gazdálkodó partnereink számára: a növekvő termelékenység, valamint a költségek csökkentése által a hatékonyság növelése. Sok gép – közel 500 – mûködik Magyarországon, és azt hiszem a fogyasztók általában nagyon elégedettek SIMBA gépekkel.

 

 




Zrubecz Péter

területi képviselő

SULKY-BUREL





15 éve, hogy az AXIÁL Kft. elkezdte értékesíteni hazánkban a SULKY által gyártott népszerû gépeket. Mit kell tudni erről a másfél évtizedes időszakról?

Az elmúlt 15 év mindenképpen egy regionális sikertörténetként könyvelhető el, mind az AXIÁL, mind pedig a SULKY életében. A jó gazdasági és környezeti adottságok mellett két olyan üzleti partnerre is szükség volt, amely közül az egyik (esetünkben az AXIÁL Kft.) rendelkezik a szükséges anyagi és emberi erőforrásokkal ahhoz, hogy a gazdák számára értékesítés, szerviz, illetve alkatrészellátás területen professzionális támogatást tudjon nyújtani a mindennapokban. Végül pedig szükség van egy olyan gépgyártó partnerre, amely nem egyszerûen gépeket gyárt mezőgazdasági felhasználásra, hanem olyan gépeket, melyek megfelelnek a végfelhasználók elvárásainak így végső soron, hosszú távon sikerrel eladhatók.



Értékesítés szempontjából hogyan alakult a tavalyi évük?

Közép- és Nyugat-Európa országainak mezőgazdasági üzemei sokkal több saját tartalékkal rendelkeznek, mint a hazaiak. Ott a 2009-es év első fele nem sokban különbözött az előző évektől. A kelet-európai, illetve az orosz régióban a nyilvánvaló forráshiány nagyon nehézzé tette a gazdák életét, ami kihatott a gépkereskedelemre is. Valamivel jobb volt a helyzet Magyarországon. Köszönhetően a gépvásárlási támogatásnak azért sikerült hazánkban is legalább az év második felében szinten tartani a gépeladásokat.



Sok újdonsággal készültek a 2009-es Hannoveri kiállításra. Van ezek között olyan, ami Magyarországra is megérkezett?

Természetesen. A SULKY 2010-től Magyarországon is értékesíteni kívánja új vontatott mûtrágyaszóró sorozatát: a POLYVRAC XT-t. Ezzel egy olyan gépet alkottunk, amely már nem csupán többcélú felhasználásra alkalmas, de a granulált mûtrágyákat olyan precizitással juttatja ki, amelyre eddig csupán az X12-44 függesztett mûtrágyaszóró sorozat tagjai voltak képesek.

 

 




Angeli Gyula

SUPERTINO

termékmenedzser

AXIÁL Kft.





A SUPRTINO választékában megmaradtak továbbra is a bálacsomagolók, bálabontók, szervestrágya-szórók, valamint takarmánykeverő és -kiosztó kocsik. Az elsőként említetteknél nem történt változás. Az etetőkocsin a SUPERTINO végrehajtott egy fejlesztést. A függőleges tengelyû etetőkocsi elejére szalmakifúvót szereltek fel, és így ezt az etetőkocsit lehet használni az etetés mellett almozásra is. Rendelhető elektrohidraulikus vezérléssel, flexibilis vezérléssel, illetve silómaróval abban az esetben, ha nincs szalmafúvóval felszerelve.





A tavalyi évben a SUPERTINO bálabontó minősült a sláger terméknek. Több helyszínen mutattuk be, ahol bemutattuk ott is hagytuk a gépet.



Mennyire befolyásolta a válság a gépek értékesítését?

Az állattartó gépeknél a válság nem mutatkozott annyira. Etetni kell az állatokat, a szálastakarmányt be kell takarítani, csomagolni, almozni kell, akkor is, ha válság van.




Heikki Sola

marketing menedzser

TUME-AGRI OY



Hogyan sikerül a tavalyi évük?

A tavalyi év nem volt olyan jó, mint a korábbiak, hiszen az elmúlt 2-3 év kimagaslóan sikerült. Minden vásárlónak előre meg kellett rendelni a gépeket, aztán hirtelen jött a válság. Minden importőrnek nagy készletei voltak, de ez mára javulni látszik. A forgalmazók eladták a meglévő gépeket és most már beszélhetünk egy új kezdetről. Elindult egyfajta lassú gazdasági növekedés. A fő piacaink Skandinávia és a balti országok. A balti országok hasonló helyzetben vannak, mint Magyarország, de Svédország és Finnország úgy néz ki, némi erősödést mutat.



Tervezik-e új gép bemutatását ebben az évben?

Igen, tervezünk. Egy NOVA COMBI technológián alapuló, nagyobb munkaszélességû vetőgépet készítünk. A gép tesztelését az őszi szezonban fogjuk végezni valószínûleg Magyarországon, esetleg Ukrajnában, amint az otthoni végső munkálatokat befejeztük.





Bővebb információk a: http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/304 oldalon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Manitou újdonságok

Manitou újdonságok

A mai kor egyik biztos pontja, az állandó változás. Egy olyan nagy múltú rakodógyártó esetén, mint a Manitou, ez a fejlődést és a fejlesztéseket jelen...

Megjött az égi jel, mehet a munka!

Megjött az égi jel, mehet a munka!

Állunk október első dekádjában az ozorai telephelyen, körülöttünk traktorok, kombájn, munkagépek és egy síktároló. Dobos János szemmel láthatóan itt é...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!