Güttler újdonság értesítõ

Agro Napló
Most nem a már ismert gépeinkrõl tájékozódhat az olvasó, hanem két új fejlesztéssel szeretnénk megismertetni a gazdatársakat. A Güttler egyik nyári újdonsága nem is annyira újdonság, mert a gazdálkodókkal már sokat beszéltünk róla, és a legtöbben már nagyon várják ennek a kiegészítõnek a bevezetését.  

A PW 45 AS Compact és a PW 48 AS Compact hengerrel rendelkező gazdálkodókkal ezúton tudatjuk, hogy elkészült a hengerükre utólag is felszerelhető simító előtét. Ez a már jól ismert rugós lapokból kialakított Güttler FlatSpring simító, amely már a nagyobb munkaszélességû (5,4-6,2-6,4 m) Güttler hengerekhez is elérhető 2009. novembere óta. Most azonban a kisebb Compact hengerekre is elkészítettük ezt a hasznos kiegészítőt.

Természetesen aki még nem rendelkezik valamelyik kisebb munkaszélességû, olcsóbb Güttler hengerrel, azok együtt is megrendelhetik a Compact hengert és a FlatSpring simítót is. Ez a gép 4,5 és 4,8 méteres munkaszélességgel alkalmas a kisebb gazdaságok számára is hengerezési és szántáselmunkálási feladatokra, míg a vonóerőigénye sem magas, elég hozzá 80 lóerő. Ilyen kategóriájú traktorok minden kisebb gazdaságban megtalálhatók.

A simítóval felszerelt henger egyaránt alkalmas a különböző rögtörési, vetés utáni lezárási munkákra, illetve az őszi kalászosok tavaszi bokrosító hengerezésére is, valamint egy menetben lehet szántást elmunkálni és magágyat készíteni a már korábban ismertetett módokon.

Páska Norbert • Agrármérnök-tanár

Most kedvezményes áron juthat hozzá egyes raktáron lévő gépeinkhez. Különböző munkaszélességû Güttler hengerek, LK45AS Földmester magágykészítők, Güttler tárcsásboronák, SuperMaxx kultivátorok közül válogathat a készlet erejéig. Keresse kollégánkat, Vörös Endrét a 06-30/236-9503 telefonszámon!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A hónap takarónövénye: a perzsa here

A hónap takarónövénye: a perzsa here

A Közép-Ázsiából származó perzsa here (Trifolium resupinatum) hírnevét legelők és kaszálók alkotóelemeként szerezte, azonban sűrű, egységes talajborít...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?