Az új fejlesztésû TerraDisc Pro

Agro Napló
Az aratás utáni megfelelõ tarlóhántás az alapja a következõ növényi kultúra sikerének. A VOGEL-NOOT a tarlóhántásra mind tárcsás, mind rugós kapás munkagépeket gyárt a legszélesebb vevõi igényt kielégítve.  

A legújabb fejlesztés a VOGEL-NOOT-nál a TerraDisc Pro, amely a már évek óta gyártott TerraDisc rövidtárcsa tapasztalatait figyelembe véve alakult ki és a nagyobb szármaradványok között valamint kötött talajokon még inkább ajánlható. A TerraDisc Pro esetében használt új tárcsalap kialakítás még jobb keverő hatással és talajbahúzási képességgel rendelkezik még kötött területeken is. Az Ø510 mm-es, agresszív szögállású és erőteljes csipkézettségû tárcsalapok gondoskodnak a kitûnő talajbahúzásról a legkötöttebb talajokon is. Az erőteljesebb csipkézettség jobban boldogul az agresszív gyomokkal és az erősebb szármaradványokkal. A tárcsatagoknál szerelt, teljesen zárt SKF csapágyazás garancia a hosszú távú, meghibásodás mentes munkavégzésre.

 


 

 





A nagy szármaradvánnyal borított táblákon létfontosságú a megfelelő átömlési keresztmetszet, amely a TerraDisc Pro esetében a magas vázkialakítással és a tárcsalapok és tartók közötti optimális távolsággal alakult kifogástalanná. A modern kialakítású TerraDisc Pro a többi VOGEL-NOOT munkagéphez hasonlóan felszerelhető különböző lezáró hengerrel, így mindig találunk az Ön körülményeihez és igényeihez alkalmazható kialakítást. A Ø600 mm-es TerraPak ékgyûrûs henger az átlagos, középkötött területeken optimális henger kialakítás, míg az Ø580 mm-es gumi-ékgyûrûs henger a laza területeken, illetve a vontatott kialakítás esetében alkalmazható. A TerraDisc Pro mind a szántás nélküli alapmûvelésnél, mind a szántáselmunkálásban gyorsan és hatékonyan alkalmazható, kitûnő felszínt hagyva maga után. A tiszta felszínről és bakhátmentes munkáról az oldalsó terelőlemezek gondoskodnak, amelyek paralelogramma felfüggesztéssel csatlakoznak a vázhoz, tökéletesen kopírozva a talajfelszínt. Opcióban mind a lezáró henger előtt, mind a henger után elérhető Ø12 mm-es szög- és magasság állítású egyengető pálcasor a szármaradványok még jobb elterítése céljából. Idén a TerraDisc Pro 3 és 4 méteres munkaszélességben érhető el, függesztett és félig függesztett kivitelben.





A TerraDisc Pro hazai bemutatkozása egy országos bemutató körúton történik. Látogasson meg Ön is minket a bemutatók egyikén!



www.vogel-noot.info

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!