Krone Cirkusz 2010

Agro Napló
Különleges rendezvény vendége volt az Agro Napló, amikor augusztus 17-én a németországi Spellében a Bernard Krone Holding GmbH & Co. KG sajtótájékoztatóján az elsõk között ismerhette meg a BIG X silózó sorozat új modelljeit.  

Az eseményt ifjabb Bernard Krone, a vállalat új ügyvezetője nyitotta meg, aki beszámolójában hangsúlyozta, hogy cégük a gazdasági válság negatív hatásait rövid- és hosszú távú befektetések sorával kívánja kiküszöbölni. Céljuk a modernizáció, és a fogyasztókhoz való közelség biztosítása. Minden termékkategóriában növelték piaci részesedésüket, így kijelenthető, hogy ők bizony megerősödve kerültek ki a recesszióból.





Új gépeiket Dr. Josef Horstmann a fejlesztő osztály vezetője, igazgatósági tag és Wolfgang Jung a vevőszolgálat vezetője, igazgatósági tag mutatta be kellő részletességgel. A silózókba MAN motorokat szereltek, ezáltal azok nagyobb teljesítményre képesek, gazdaságos üzemanyag-felhasználás mellett. A saját fejlesztésû joystickon a vezető maga választhatja ki, hogy közúti közlekedéshez (amikor a kombájn a legalacsonyabb fogyasztás mellett 40 km/h sebességgel képes haladni) vagy betakarításhoz kívánja használni a gépet. Az aratásnál két üzemmód választására van lehetőség: az Eco Power a gazdaságos programot teszi lehetővé, az X-Power pedig nehéz talajkörülmények között biztosítja a megfelelő hatékonyságot. Újdonság még a hidraulikus hûtőrendszer, amely a terheléshez igazodó mûködésével kevesebb LE felhasználást és mintegy 20–25%-os üzemanyag- megtakarítást tesz lehetővé. A vezetőfülke ugyancsak jelentős változáson esett át, így sokkal tágasabbá és kényelmesebbé vált a kezelő számára, a szélesebb szélvédő beépítése mellett. Az új felfüggesztésnek köszönhetően csökkent a zajszint is, a klíma és hûtőtáska pedig mind a vezető komfortosabb kiszolgálását segítik. A vásárlók, igényeiknek megfelelően, a következő új modellek közül választhatnak: BIG X 700 (492 KW/670 LE); BIG X 850 (607 KW/825 LE) illetve BIG X 1100 (758 KW/1031 LE).





A sajtótájékoztatót követően a 2500 főnyi meghívott vendég részt vett a Krone Cirkusz lenyûgöző előadásán. A különleges programon e szavakkal jelentette be hivatalosan Dr. Bernard Krone, hogy átadja az irányítást fiának: „Miután közel öt évtizedet töltöttem a vállalatnál, eljött az idő, hogy a vezetést továbbadjam családom 4. generációjának. Nagyon örülök annak, hogy Bernard fiam határozza meg majd azt az utat, amelyen a jövőben a cég haladni fog. S ha tanácsra lesz szüksége, természetesen bármikor a segítségére leszek.”

-an-



Bővebben: http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/391

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Folyékony elemi kén vagy ATS?

Folyékony elemi kén vagy ATS?

Kénpótlás, vadriasztás, gombaölés és „talajfertőtlenítés” vagy kénpótlás és nitrogénveszteség csökkentés?

A klíma hatása a hibridválasztásra

A klíma hatása a hibridválasztásra

2017 őszén a kieli egyetemmel és a bólyi AgResearch kísérleti szolgáltatóval együttműködve összesen három helyszínen végeztünk kísérletsorozatot Német...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?