2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Aktuális támogatások

Agro Napló
A gazdálkodóknak 2011. évben február 15. és március 15. között van lehetõségük a kötelezõ monitoring adatszolgáltatás teljesítésére, mely érint valamennyi, az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott intézkedést.Az ügyfél a monitoring adatszolgáltatási kötelezettségét kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül teljesítheti. A www.mvh.gov.hu  oldalon az „Elektronikus ügyintézés”-t választva, majd az „e-monitoring” alkalmazást kiválasztva az ügyfélkapun keresztül a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a rá vonatkozó monitoring adatlapot. A monitorig adatszolgáltatás után a monitoring felület beadásra kiterjedõ meghatalmazást a meghatalmazóknak be kell küldeni az illetékes megyei MVH részére.    

Az MVH 16/2011. (II. 21.) számú közleménye



A szőlőültetvények szerkezetátalakításának és -átállításának támogatása

A szőlőültetvények szerkezetátalakítására és -átállítására vonatkozó szabályozásról szóló 161/2008. (XII. 18.) FVM rendelet alapján támogatás vehető igénybe a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és -átállításához. A támogatás igénybevételére az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet jogosult, aki a szerkezetátalakítással érintett ültetvény használója.



A támogatás igénybevételéhez szükséges nyomtatványok, benyújtandó mellékletek: 



- a rendelet 8. § (2) bekezdése szerinti „Támogatási kérelem” e közlemény 1–4. számú mellékletei, 

- a rendelet 7. §-a szerinti „Egyéni terv” e közlemény 5. számú melléklete, 

- a rendelet 4. számú melléklete szerinti „Nyilatkozat” e közlemény 6. számú melléklete, 

- a rendelet 5. számú melléklete szerinti „Ültetvényleltár” e közlemény 7. számú melléklete, 

- az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból, az Európai Halászati Alapból, az Európai. Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, valamint a központi költségvetésből származó pénzeszközök kedvezményezettjére vonatkozó információk nyilvánosságra hozataláról szóló tájékoztató e közlemény 8. számú melléklete.



A támogatási kérelem benyújtása



A jelen közlemény 1–4. számú mellékletei szerinti támogatási kérelmet (B0500, B0501, B0502, B0503) az előírt mellékletek csatolásával együtt a 2011. február 21-e és 2011. május 31-e közötti időszakban kizárólag postai úton az MVH Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága 1385 Budapest 62., Pf. 867 részére kell benyújtani.

 



Az MVH 15/2011. (II.18.) számú közleménye



Az állattartó telepek korszerûsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről



A kifizetés igénylésének feltételei

A támogatási rendelet 9. §-a, valamint a Vhr. 8. § (1) a) pontja alapján az adott jogcím vonatkozásában az MVH által kibocsátott – támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó – határozattal rendelkező ügyfelek 2011. március 1. és március 31. között kifizetési kérelmet jogosultak benyújtani. Ugyanazon jóváhagyó támogatási döntés alapján egy naptári évben legfeljebb két alkalommal nyújtható be kifizetési kérelem. Az utolsó kifizetési kérelmet legkésőbb a mûvelet megvalósulását követő egy éven belül megnyíló kifizetési kérelem benyújtási időszakban kell benyújtani. Amennyiben (szak)hatósági engedélyhez kötött beruházást valósít meg, akkor az utolsó kifizetési kérelemhez mellékelni kell az üzemeltetéshez szükséges szakhatósági engedélyt, valamint az építési (létesítési) engedélyköteles beruházások esetén a mûvelet befejezését igazoló hatósági (használatbavételi, üzemeltetési) engedélyt is.

 


 

 

Az MVH 14/2011. ( II. 10. ) számú közleménye



Az országos kvótatartalékból történő közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvóta igénylésének feltételeiről.



A tejkvóta igénylésének alapja

Az MVH Tej, Tejtermék Termékpálya Bizottság javaslatainak figyelembevételével és a miniszter jóváhagyásával a tehéntej termékpálya szabályozásában alkalmazott kvótarendszerről szóló 14/2010. (II. 23.) FVM rendelet 12. § (3) bekezdése alapján az országos kvótatartalékból történő, közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvóta térítésmentes igénylésére pályázatot hirdet, 2011. március 16-ig terjedő kérelembenyújtási időszakkal, illetve a közleményben meghirdetett keret kimerüléséig.



A kérelem benyújtásának módja

A kérelem a közlemény kihirdetésétől a rendelkezésre álló keret kimerüléséig, de legkésőbb 2011. március 16-ig terjedő kérelembenyújtási időszakban a jelen közlemény 1. számú mellékletében található K1000 „Országos kvótatartalékból történő kvótaigénylés” formanyomtatványon nyújtható be az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. címére (2101 Gödöllő, Dózsa György út 58. Pf.: 260.) postai úton, vagy személyesen.



Borászati gépek, technológiai berendezések

A támogatási kérelmet 2010. október 16. és 2011. március 31. között lehet benyújtani a 145/2010. (IX. 30.) MVH közlemény szerinti formanyomtatványon.





A MVH 3/2011. (I. 18.) számú közleménye



A 47/2010. (XII. 31.) VM rendelet alapján nyújtható egyes méhészeti támogatások igénybevételének feltételeiről.





Hegedûs Szilvia • Berta Dávid

Dömötör Károly – MVH FÖPEKI

www.mvh.gov.hu



www.fvm.hu



www.mgszh.hu



www.agrarkamara.hu

A cikk szerzője: Hegedûs Szilvia

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!