Mezõgazdasági mérlegelés

Agro Napló
A mezõgazdaság az egyik legnagyobb felhasználója a mérlegeknek: a különbözõ terményeket árumozgatáskor, kiszereléskor és értékesítéskor is meg kell mérni. Az agrárterületen leggyakrabban használt termékeink:  

1. Közúti hídmérlegek



- Az akna nélküli elektronikus hídmérleg közúti jármûvek súlyának hiteles mérésére alkalmas.



- A mérőhidak készülhetnek acélból vagy vasbetonból, a beépítés módja szerint pedig megkülönböztetünk akna nélküli és sekély aknába süllyeszthető mérleget. A mérleg mérete 3x6 m-től 3x20 m-ig készülhet, a felső méréshatár 15-60 t-ig terjed.



- Az elektronikus mérleg kiegészíthető adatfeldolgozó rendszerrel (PC, nyomtató, szoftver), amely alkalmas a mért adatok rögzítésére, különböző statisztikák, összesítések készítésére, mérlegjegy, szállítólevél vagy számla nyomtatására.

 



2. Zsákolómérlegek



- A zsákolómérlegek rendkívül sokfélék lehetnek annak függvényében, hogy milyen anyagot töltenek, milyen teljesítménnyel és hogy a beépítési helyszín mire ad lehetőséget.



- Mérési mód alapján megkülönböztethetők a mérlegek bruttó és nettó mérés alapján.



- Adagoló egység alapján is meg lehet különböztetni a mérlegeket. Jól folyó, főleg szemes terménynél, granulátumnál gravitációs, vagy vibrátoros adagolást lehet alkalmazni. Poros anyagok, tápok, premixek esetében a csigás, vagy szalagos adagolás vált be.





Pontos mérésért, megbízható berendezésért és további információért keressen minket hódmezővásárhelyi telephelyünkön, telefonon vagy a www.merlegek.hu honlapon.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Emelkedő baromfiárak

Emelkedő baromfiárak

Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR) adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 6 százalékkal...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!