EURALIS napraforgó hibridek - jól teljesítõ kínálat

Agro Napló
Üzemi kísérletek eredményei, 2011.  

A nehézségekkel bővelkedő 2011-es esztendő ellenére a mögöttünk álló év összességében több eredményt produkált, mint 2010. A mintegy 70 000 ha-ral több termésterület és a kedvező értékesítési feltételek azt bizonyítják, hogy Magyarország fontos növényeként nevezhető napraforgó perspektívát kínál a termesztők számára. Hazánk termésátlaga 2011-ben 0,45 t/ha-ral múlta felül a megelőző év átlagát.



Kedvező termések ténye kézzel fogható volt az EURALIS napraforgók esetében, ami egyértelmûen meggyőzte az EURALIS napraforgókat választó gazdákat. A kínálat vezér hibridjei kiváló termésekkel örvendeztették meg a betakarítókat.



Az ES FLORIMIS CL kaszat- és olajtermés párosát a kiváló betegségtolerancia egészíti ki ütőképes trióvá. Átlagos olajtartalma 48-49% körüli. Középmagas növény, szára állóképességét végig megőrzi. Középérésû hibrid, tányérja félig bókoló. Kezdeti fejlődése igen erőteljes. Jó általános betegségtolerancia jellemzi. Stressztûrése kimagasló. Peronoszpóra rezisztens (PR).



A középérésû csoport elejéhez tartozó ES BALISTIC HO-CL kimagaslik termőképességével a CL-HO mezőnyből. Magasabb növény, azonban szára erős, állóképességét a betakarításig megőrzi. Tányérja félig bókoló, jól termékenyülő, közepes méretû. Átlagos olajtartalma 47-48%, magas olajsavtartalma pedig 89%. Az intenzív körülményeket extra hozammal hálálja meg. Általános betegségtoleranciája jó, peronoszpórával szemben rezisztens (PR).



A hagyományos olajipari napraforgók kínálatában 2010-es magyar elismerést szerzett ES SHERPA a középérésû csoport elejéhez tartozó stabil terméspotenciállal rendelkező hibrid. Kirobbanó kezdeti fejlődéssel rendelkezik, jól alkalmazkodik a stresszesebb évjáratok kihívásaihoz. Középmagas növény, erős, stabil szárral. Tányérja közepes, bókoló, szépen termékenyülő. Betegségekkel szemben jól ellenálló, peronoszpóra rezisztens (PR) napraforgó.



Az előbbiekben röviden bemutatott eredmények jól reprezentálják az EURALIS kínálatának hibridelőnyeit, hiszen az idén minden elem szükséges volt a sikeres és jövedelmező napraforgótermesztéshez. Az EURALIS kínálata biztos háttér a napraforgó termesztő számára, amellyel jól lehet dolgozni.

 


 

 



Az imént felvonultatott anyagokkal – többek között – találkozhatnak majd 2012. évi katalógusunkban, amelyet ajánlunk Tisztelt Partnereink figyelmébe.

 


 







Berecz Sándor

marketing- és termékmenedzser




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Rizsnap a MATE szarvasi rizstelepén

Rizsnap a MATE szarvasi rizstelepén

A magyarországi rizstermesztés egyik kiindulópontja a MATE Galambosi Rizskísérleti Telepe, ahol hosszú ideje folyik a magyar rizsfajták nemesítése. A...

Már a rizstermesztéssel is baj van

Már a rizstermesztéssel is baj van

A kedvezőtlen időjárás Ázsia rizstermesztő országaiban azzal fenyeget, hogy csökken a világ legfontosabb élelmiszer-alapanyagának termelése, ami még j...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!