2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Etyeki elismerések

Agro Napló
A második alkalommal megrendezett AgrárgépShow az eddigieknél is nagyobb területen, mintegy 15000 m2-en fogadta látogatóit. A szervezõ Babilon-csoport felkérésére alakult szakmai bizottság elbírálása alapján több díj is kiosztásra került.

Teljesítmény, gazdaságosság és stabilitás



Az IKR Zrt. által forgalmazott gépcsalád négy modellje 300 és 390 Le közötti maximális motorteljesítménnyel áll a magyar gazdák rendelkezésére. A New Holland legnagyobb merev felépítményes erőgépcsaládja a T8-as, melyből a New Holland 390 típus nyerte el az AgrárgépShow kiállítás fődíját. A gépcsalád négy modellje 300 és 390 Le közötti maximális motorteljesítménnyel áll a magyar gazdák rendelkezésére, melyek megfelelnek a Tier IV-es környezetvédelmi normának. Az Ultra Command sebességváltók teljes tartományban PowerShift fokozatváltásra képesek 40 vagy 50 km/h-ás végsebességet biztosítva. A T8-as 3450 mm-es tengelytávja a legnagyobb a kategóriájában a piacon kapható hasonló erőgépek között. Az alapfelszereltség része a rugózott kabin, opcióként kérhető a rugózott mellső híd. A gyári mellső függesztés és front TLT kihajtás segítségével frontnehéz súlyú függesztésû munkagépek széles skálája üzemeltethető. Minden New Holland T8-as rendelkezik automatizált szántóföldi és országúti funkciókkal, valamint programozható táblavégi forduló funkcióval is. A traktorok rendelhetőek integrált GPS vezérelt kormányautomatizálási rendszerrel.



Az érintőképernyős IntelliView III monitor segítségével olyan információkhoz juthatunk, mint a kihelyezett szelepek időzítése és aktuálisan beállított percenkénti átfolyása, a motor fordulat, aktuális sebességfokozat stb.





Väderstad szakmai különdíj



A Vaderstad Kft. a TEMPO F6 szemenkénti vetőgéppel – a szakmai zsûri döntése alapján – elnyerte a kiállítás szakmai különdíjat. A TEMPO vetőgép először 2011 szeptemberében mutatkozott be a nemzetközi szaksajtó előtt, amit az Agritechnica kiállításon való bemutatkozás követett. A hazai vásárlóközönség a tavalyi év decemberében ismerkedhetett meg először az eddigi legnagyobb költségvetésû projekt végeredményével. A vetőgép lelke a fejlesztőjéről elnevezett GILSTRING magadagaló, mely nagy sebesség mellett (max. 18 km/h) is precíz magkijuttatást tesz lehetővé. A piacon elérhető vetőgépek mechanikus vagy vákuumos adagolót használnak, míg a Tempo nyomott levegős, ún. POWER SHOOT technikával dolgozik. Ezzel a megoldással csökken a kijuttatandó mag ütközéseinek száma, valamint csökken a magszállításból adódó pontatlanság.

 


Antos Gábor a bizottság nevében adja át a díjat

a Vaderstad Kft. ügyvezetőjének, Kalmár Tibornak

 

 



Az Agro Napló januári lapszámában megjelent, a Väderstad Tempo szemenkénti vetőgépet tárgyaló cikkünk a következő ITT olvasható.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!