Massey Ferguson nyári szántóföldi bemutatók - Tekintse meg munka közben gépeinket!

Agro Napló
A Massey Ferguson traktorok az idei nyáron sem pihennek, hanem „végigturnézzák” az egész országot. Hagyományosan két nagyszabású rendezvényen mutatkoznak be a díjnyertes gépek. Az elsõ, július végére tervezett szántóföldi bemutató sorozat a Väderstad munkagépeivel együtt kerül megrendezésre. Az augusztusi rendezvényen a „Nagy Talajmûvelõ Show”-n pedig 20 darab Massey Ferguson traktor két helyszínen, 5 munkagép márkával közösen mutatja meg gyakorlatban a tudását.

Massey Ferguson – Väderstad Roadshow: hagyományosan 5 helyszínen, újdonságokkal



A 2012-es országjáró körúton a piros gyártó traktorai 120-tól egészen 370 Le-ig vonulnak fel és dolgoznak kapcsolatban a Väderstad munkagépeivel. Az egyik legnépszerûbb traktorcsalád, az MF 5400-as 4 és 6 hengeres verziókban egyaránt látható lesz (120–140 Le), mind egyenes motorháztető kialakítással, mind „csapott orrú” verzióban. A 2009-es év traktora győztes vezérgépcsalád, az MF 8600 is megtekinthető lesz munka közben 250-től 370 Le-ig terjedő teljesítmény-kategóriában. A közepes szegmenst sem hagyjuk ki természetesen a gyakorlati mustrából: a 160–200 Le körüli kategóriát a már jól ismert, sokat bizonyított MF 6400-as sorozat fogja képviselni, valamint a vadonatúj MF 7600-as széria!

 

 


 

 


 

 

Bemutatkozik munka közben az MF 7600-as traktorcsalád!



A hannoveri Agritechnika kiállítás egyik győztese és a budapesti AGROmashEXPO Nagydíjának első helyezettje gyakorlat közben mutatkozik be a magyarországi gazdáknak július végén. A 140–230 Le teljesítmény-kategóriás gépek nemcsak új MF külsővel rendelkeznek, hanem a 4 és 6 hengeres SISU dízelmotorok révén takarékosak és erősek is egyben. A traktorokban két fél-powershift (Dyna-4:16/16 és Dyna-6:24/24-os), valamint egy teljesen fokozatmentes Dyna-VT hajtómû érhető el annak érdekében, hogy minden vásárlói igényt ki lehessen elégíteni a sokoldalúság terén. A kezelő kényelméről fülkerugózás, megújult joystick vezérlésû kezelőkarok és mellsőhídrugózás gondoskodnak.





Az új modellek egyéb kiemelt jellemzői:



- 6,6 l-es, valamint 7,4 l-es hathengeres SISU Power dízelmotorok.



- 2. generációs Szelektív Katalitikus Redukciós (SCR) rendszer az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásért és környezetvédelemért. A rendszer teljesíti a 2014-ben életbe lépő károsanyag-kibocsátási normákat.



- Joystick vezérlés a vezetőülés jobb oldali kartámlájába építve. Ezzel minden fontosabb traktorfunkció egyetlen karról érhető el.



- Új hidraulikus vagy mechanikus fülkerugózás.



- Két sebességmemória (SV1 és SV2) szántóföldi és közúti haladási tempó beállításokhoz.



- Választható fokozatmentes, 24/24-es vagy 16/16-os fél-powershift hajtómû.



- Megújult külső, még kényelmesebb vezetőfülke.

 

 




 

 

Nagy Talajmûvelő Show – újra kizárólag MF traktorokkal!



Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Nagy Talajmûvelő Show a „megszokott” 6 céget tömöríti: munkagépes oldalról a Väderstad, Lemken, Vogel&Noot, Kverneland és Amazone termékek mutatkoznak be, míg az erőgépeket a Massey Ferguson biztosítja egyedüli traktorgyártóként.



A két helyszínen egyenként 20 darab Massey Ferguson traktort tekinthetnek meg az érdeklődők, mindegyiket gépkapcsolatban az említett márkákkal. A felvonuló traktorok szinte a teljes MF modellkínálatát lefedik: munka közben láthatunk 100-tól 370 Le teljesítmény-kategóriáig terjedő erőgépeket. Fontos kihangsúlyozni, hogy idén a kisebb traktoroknak is fontos szerep jut: a partnercégek permetezőit, vetőgépeit húzzák meg. A nagyobb teljesítményû traktorok pedig a modern és hatékony talajmûveléshez szükséges munkagépekkel mutatják meg tudásukat.



Bővebb információ a www.anagytalajmuveloshow.hu honlapon 

 

 


 

 

Kérjük ne hagyja ki a lehetőséget, hogy munka közben megtekintse a Massey Ferguson traktorokat! A bemutatók alkalmával személyesen meggyőződhet optimális üzemelésükről, teljesítményükről. A program végeztével pedig kényelmükről és felhasználóbarát kezelésükről is saját tapasztalatokat szerezhet. Extra motivációként a kivételes 0% kamattal „terhelt” MF finanszírozási konstrukciónkat is bemutatjuk!

 





Massey Ferguson – Väderstad Roadshow: idén is az AGRO.bio-val együtt!



A rendezvényen az AGRO.bio Hungary Kft. is részt vesz, hiszen a megfelelő talajmunkagép mellett az általa forgalmazott BactoFil termékcsalád meghatározó szerepet játszik az egészséges-, élő- és a termesztett növény számára megfelelő víz- és tápanyag-szolgáltató képességû talaj létrehozásában, illetve fenntartásában. A BactoFil B 10-zel kezelt kalászos vagy repce tarlón egyszerre megy végbe a növénymaradványok gyors lebomlása, a talajba került kórokozók áttelelő alakjainak a pusztulása és a talaj felvehető tápanyagkészletének a növekedése. A BactoFil CELL nevû termék az egyetlen, amely a kukoricaszárban lévő lignocellulóz gyors bontása által kiváló magágykészítést lehetőségét teremti meg.

 

 


 

 



A kiváló fajlagos üzemanyag-fogyasztású Massey Ferguson traktorok gazdaságosságát is tovább növeli a BactoFil termékek megfelelő használata, hiszen ezek a talaj szerkezetére gyakorolt kedvező hatásuk révén már a 2. évtől, a talajtípustól függően akár 15–30%-kal is csökkenthetik az üzemanyag-felhasználást.



A biológiailag megfelelő és gazdaságos kijuttatás a BactoFil talajbaktérium készítmények esetében is fontos, ezért az AGRO.bio Hungary Kft. a permetezéstechnika élvonalát képviselő gödöllői Farmcenter Kft.-vel együttmûködve 7 éve forgalmazza a talajmunkagépekre, traktorokra vagy akár vetőgépekre szerelhető BactoFil JET berendezéseket. A rendezvényeken természetesen bemutatásra kerülnek és mûködés közben is megtekinthetők ezek a korszerû kijuttató berendezések.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!