Kalászvédelem új fúvókái

Agro Napló
A kalászvédelem az idei évben még nagyobb jelentõséggel bír, mert az aszály miatti vontatott fejlõdés, és gyenge bokrosodás miatt kisebb termésmennyiség várható. Ezért még nagyobb körültekintést igényel, hogy megvédjük azt a „keveset”.  

A permetezes.hu csapata szeretné bemutatni az idei év újdonságait, melyek remélhetően segítséget nyújtanak a gazdálkodóknak, hogy a lehető legjobb minőségû terményt tudjanak előállítani.



A kalászkezelések alapvető feltétele, hogy a haladásnak megfelelően a kalász teljes hosszában és az első és hátsó felén is megfelelő mennyiségû szert vigyünk fel. Sok növényvédő szer gyártó cég speciális viaszoló anyagokat használ a hatás fokozására. A kellő fedettséget a hagyományos egysugaras fúvókák csak légrásegítéses szórókeret használatával tudják elérni. Mivel nem mindenki engedheti meg magának ezt a technológiát, ezért a fúvókagyártók megalkották a duplasugarú fúvókákat. Az eddig már ismert speciális fúvókák köre tovább bővült az idei évben.



A duplaréses fúvókák legújabb generációja már nem szimmetrikus 30-30°-ban tér el a függőlegestől, hanem aszimmetrikusan. A dőlésszögek gyártónkét változnak, valamint a speciális megoldás többlet tartama is, mert van olyan gyártó, aki nagyobb sebességû permetezésre „buzdít”.

 


 

 



Más gyártó az előnyt abban látja, hogy az egyik sugár a kalászra fókuszál, míg a másik az állományba is behatol, de alapvető, hogy a kalász mindkét oldalán a lehető legnagyobb legyen a fedettség. A felhasználói igényekhez igazodva természetesen a légbeszívásos kivitel a legkelendőbb, mely igazodik a hidas gépek területteljesítményéhez és nagy sebességéhez.

 

 


 

 



A permetezés-technikai fejlesztések – követve az új fúvókatípusok megjelenését – a kalászvédelem területére koncentrálnak. Sokaknak még a duplaréses fúvóka is újdonságként hat, és már itt is a következő generáció, mely új lehetőségeket biztosít a felhasználók számára.



Tartson lépést a növényvédelem területén is a lehetőségeivel, hogy ne maradjon le a többi gazdálkodótól.



permetezes.hu csapata


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!