2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Hír-Mix

Agro Napló

Gyors üzembe helyezés és karbantartás (Kaszálás és rendképzés profi gépekkel)

A Megazet Kft. a MILKMEN Földesi Tejtermelő Kft. paks-földespusztai kaszálóterületén gyakorlati gépbemutató keretében mutatta be Németországból importált és forgalmazott FELLA szálastakarmány-betakarító gépeit. Kiváló munkát végzett az SM-991 TL-KCB 9,3 m munkaszélességû tárcsás fûkasza-kombináció a hozzá tartozó SM-310 FZ-KC frontkaszával. A rendterítésről a TH-5204 D Hydro gondoskodott, újraképzéséről pedig egy TS-671 kétrotoros vontatott, középre sodró rendképző.

Az SM-991 TL-KCB nagy sikert aratva itt került először bevetésre Magyarországon, amely ütőujjas szársértővel és középre hordó szalaggal felszerelt.

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/1141

 


 

 

 

 

Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége (VDMA): További árbevétel-növekedés várható 2012-re

„A mezőgazdasági gépgyártás elmúlt 2 éve kivételesen erősnek mondható. A tavalyi év 18%-os növekedést, közel 80 milliárd € bevételt eredményezett. Az idén további növekedésre számítunk.” – foglalta össze Dr. Bernd Scherer, a VDMA ügyvezető igazgatója a gazdasági jelentés előadásán Frankfurtban.

A teljes jelentés itt megtekinthető

A jelentés 26. oldalán megtalálható Magyarország elemzése.

 

 

 

 

 

Ré Pali nevet kapta a Vesd bele Magad! program kiskertész kabalafigurája



A programban résztvevő gyerekeknek névadó és meseíró pályázatot hirdetett az Agrya: a program logójában szereplő kiskertésznek kellett ötletes nevet találni, és mesét írni hozzá. A legjobb nevekre és történetekre a program honlapján lehetett szavazni. A legötletesebb név kitalálójának járó díjakat V. Németh Zsolt adta át Tóth Szabolcsnak és Tóth Fanninak. Az első, a második és harmadik helyezettek az akció fő támogatóitól, Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetőjétől és Szabó István, az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Főosztályának vezetőjétől is vehettek át ajándékokat. Az Axiál Kft. az OTP Bankkal közösen a kiskertészek iskoláit vásárlási utalvánnyal is meglepte, melyből kerti szerszámokat vásárolhatnak. Weisz Miklós, az AGRYA társelnöke a tájékoztatón beszámolt a program alakulásáról, a kiskertek növekedéséről és a legszorgosabb iskolákról. Legyen ön is fültanúja

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!