Regionális ügyféltalálkozó az OTP Banknál

Agro Napló
Hiszünk a személyes kapcsolat fontosságában, ezért még az idei év novemberében regionális ügyféltalálkozókat szerveztünk az ország öt különbözõ pontján – mondta lapunknak Szabó István, az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Fõosztályának vezetõje.  

Milyen apropóból szervezték meg ezeket a partnertalálkozókat?



Mint ahogyan már több fórumon is hangsúlyoztuk, az OTB Bank stratégiájában kiemelt helyen kezeljük a mezőgazdaság, valamint az élelmiszeripar finanszírozását. Annak érdekében, hogy a termékfejlesztés során a piaci körülményekhez igazodó, valamint az ügyfeleink igényeit mind jobban kielégítő konstrukciókat dolgozhassunk ki, fontosnak tartjuk, hogy az ilyen, és hasonló konzultációk keretében közelebbről megismerkedjünk meglévő, és leendő partnereink finanszírozási igényeivel, az esetlegesen felmerülő problémáival. Egyebek között ezért indítottuk útjára a regionális ügyféltalálkozóinkat, amelyeket Debrecenben, Budapesten, Badacsonyban, Kecskeméten, valamint Kaposváron rendeztünk meg.

 





Milyen információkkal gazdagodhattak az OTP Bank azon ügyfelei, akik részt vettek ezeken az eseményeken?



Fontosnak tartjuk, hogy a hazai agárvállalkozók a finanszírozási lehetőségek mellett tájékozottak legyenek az őket érintő szabályozási kérdésekben, mind a hazai, mind az európai uniós agárpolitikai környezetet illetően. Ennek érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint az Agrárgazdasági Kutató Intézet szakértőit kértük fel arra, hogy nyújtsanak tájékoztatást az agrárágazat nemzetgazdasági szerepe, teljesítménye, aktuális kérdései, valamint a Közös Agrárpolitika jelenlegi állásával kapcsolatban. Igyekeztünk olyan témákat a palettánkra tûzni, amelyek az ágazatot érintő legfontosabb kérdésekre adhatnak választ, és amelyek hasznos információval szolgálhatnak mind a mezőgazdaságban, mind az élelmiszeriparban mûködő vállalkozások számára.

 





Mit gondol, az előadások megfeleltek az ügyfelek várakozásának?



Ha kizárólag a megjelentek létszámából indulunk, ki, akkor úgy vélem, hogy az előadássorozat sikeres volt, hiszen az öt rendezvény alatt közel kétszázötven agrárügyfelünknek sikerült tájékoztatást nyújtani az aktuális finanszírozási és támogatási kérdéseket illetően. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a meghívottak érdeklődve hallgatták az előadásokat, megtaláltuk azokat az alapvető tárgyköröket, amelyek alakulása leginkább foglalkoztatja a mezőgazdaságból élőket. A konzultációk során a résztvevők aktívak voltak, kérdéseikben leginkább a földtörvény szabályozásának alakulásáról, az öntözésfejlesztés lehetőségeiről, valamint a közös agrárpolitika 2024–2020 időszakára vonatkozó támogatási rendszeréről érdeklődtek.

 

 



Hogyan látja az OTP Bank az agrárfinanszírozásban betöltött szerepét?



A vállalati hitelezés, ezen belül pedig az agrárvállalkozások finanszírozása prioritást élvez a menedzsment számára. Az e téren tett aktivitásunk meghozta az eredményét, hiszen míg a kedvezőtlen gazdasági helyzet következményeként Magyarországon tavaly 8%-kal csökkent a vállalati hitelek állománya, addig az OTP Bank vállalati hitelportfóliója 5%-kal nőtt, az agrárvállalkozásoknak nyújtott hitelállomány pedig 15%-kal. Ebből is látszik, hogy az OTP Bank továbbra is elkötelezett az agrárium finanszírozásában.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?