Tavasszal is Joker

Agro Napló
A Horsch Joker eredetileg tarlóhántásra, és õszi magágynyitásra lett tervezve. Az elmúlt tavaszi szezonban már több helyen használták a szántáselmunkálásban, illetve kukorica, napraforgó magágy készítésére.  

Mit tud ez a gép, hogy még tavaszi magágykészítésre is alkalmas?

Az 52 cm ívelt csipkés tárcsákat sekélyen is lehet állítani és a mellső támasztókerekek segítségével a pontos mélységet tartani (sehol nem kap bele mélyebben a talajba). Relatív kis átmérőjû tárcsák gyorsan pörögnek és apró morzsás talajszerkezetet állítanak elő. A tárcsák kónikus formájának köszönhetően a kopás során nem változik a vágási szög.

 

 


 

A gép nem ugrál, mint egy bakkecske a szántóföldön (sok rövidtárcsára jellemző), ez a Softride rendszernek köszönhető. A járószerkezet munkahengere hidroakkumulátoron keresztül van csillapítva.

 

 


 

A tárcsák olajfürdős csapágyazásúak, teljesen karbantartásmentesek és hosszú élettartam jellemzi őket.

 

 


Azáltal, hogy a tárcsák egy tartókarra párosával vannak szerelve, széles a gumibakozás, a talajellenállás hatására, oldal irányba nem mozdulnak el (nem kell külön szögállítás), tartják a beállított szöget. Másik előnye, ha nagy mennyiségû szármaradvánnyal találkozik, akkor sem dugul el (ősszel akár kukoricatarlón).

 

 


 

 

A Horsch Joker-rel tényleg egy Joker van a kezében, amelyet bármikor, bármilyen körülmény mellett biztonságosan használhat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 21. 16:03