2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hófehér tálalásban a tûzpiros Zetor traktorok

Agro Napló
Hóesésben és mínusz fokok társaságában bonyolította le a K&B Gépudvar Kft. és a ZTR Agro Kft. a Zetor tavaszi Road Show szentlõrinci bemutatóját.  

Míg az előző napon – a Zetor Road Show első állomásán – az Agrospic Kft. vépi telephelyén megrendezett bemutatónak viszonylag kedvezett az időjárás, másnap összesen hetven embernek volt elég bátorsága a nagy havazás és a figyelmeztetések ellenére a dél-dunántúli Szentlőrincre útnak indulni.



A csehországi Zetor gyár, mely több mint 60 éves gyártási tapasztalattal bír, az idei évben két újdonsággal jelent meg a magyar mezőgazdasági piacon. A Major 80 modelljük egy megbízható, középkategóriás, kiváló érték/teljesítmény aránnyal rendelkező traktor. A gyári Zetor motorok minimális elektronikával és további üzemanyagrendszer-kiegészítő nélkül vannak felszerelve, vagyis a konkurenciával szemben egyszerû szervizelésükkel és magas szintû megbízhatóságukkal tûnnek ki. Magas nyomatéktartalékkal rendelkeznek (35% felett), ami csökkenti az alacsonyabb fokozatváltást. A teljesítmény a motorfordulat széles skálája alatt is változatlan marad. A traktor teljesen szinkronizált négyfokozatú sebességváltóval, háromfokozatú redukált sebességgel és irányváltóval szerelt. Sebességi fokozatok száma 12 + 12. A TLT esetében az 540/1000-es változat érhető el. A Major modell hidraulikája mechanikus vezérlésû, nagy emelőerővel rendelkezik, fokozatmentes süllyesztés és energiaelnyelő funkcióval bír szállítás közben.

 


 

 

A traktor egy, illetve két pár kihelyezett hidraulika szeleppel és visszafolyó szeleppel van szerelve. A praktikus használatot illetően a traktor komfortos, tágas vezetőfülkével rendelkezik, melyben az egyes kezelőszervek elhelyezése kényelmes munkavégzést biztosítanak a vezető számára.



A Zetor újonnan kifejlesztett Forterra HSX traktorcsaládja tökéletes univerzális vontató napjainkban.



A maximális motorteljesítmény mellett megőrzi sokoldalúságát és széles körû felhasználhatóságát. A HSX traktorok a legújabb technológiával vannak szerelve: utolsó generációs Power Shuttle, új ötfokozatú sebességváltó háromfokozatú nyomatékváltóval, nagyobb teljesítményû hidraulika, HitchTronic hidraulika szabályzás, LCD-képernyős mûszerfal, nagyobb tengelytávolság a traktor nagyobb stabilitása érdekében és biztonsági vezetőülés jellemzi. Az ötfokozatú sebességváltó háromfokozatú automata kapcsolású nyomatékváltóval és terhelés alatti irányváltóval 30 sebességi fokozatot kínál előre- és hátramenetben.

 


 

 

Az új LCDkijelzős mûszerfal, illetve a CAN-rendszerû elektronika számtalan információt nyújt a vezető számára úgy az irányítás, mint az egyszerûbb szervizkezelés terén. Az ülésbe szerelt biztonsági kapcsoló nagyobb biztonságot nyújt a vezető számára. A Forterra HSX traktorok 16 szelepes motorral vannak szerelve, melyek magas nyomatéktartalékkal (több mint 36%) és rendkívül gazdaságos üzemanyag-fogyasztással rendelkeznek, melynek köszönhetően a 225 literes tartály bőven elég akár az egész napos munkavégzésre. A két külső segéd hidraulika munkahenger biztosítja a traktor egységes terhelését és a 70 kN emelőerőt. A Forterra HSX modellek az új HitchTronic automata hárompont függesztés szabályzó technológiával vannak szerelve.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Módosult az erdősítési pályázat

Módosult az erdősítési pályázat

2019. március 21-én a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint változott a VP5- 8.1.1-16. kódszámú „Erdősítés támogatása” elnevezésű felh...

Új ásványvízgyár épül Soltvadkerten

Új ásványvízgyár épül Soltvadkerten

Mintegy 400 millió forint európai uniós támogatásból két csarnokkal és új, innovatív eszközökkel bővíti ásványvízgyártó kapacitását a soltvadkerti Pho...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!