Biofit - KALÁSZOSOK

Agro Napló
Az intenzív szántóföldi termesztésben is technológia elemévé vált a növényvédelemmel egy menetben történõ lombtrágyázás. Lombtrágyázással általános kondicionálást, valamint célirányos, elsõsorban mikroelem pótló kezelést végezhetünk. Az általános kondicionálást leginkább kifejtõ komplett BIOFIT és PLANT FEED lombtrágyák között növényre szabott összetételekkel valóban komplett kalászos kezelések végezhetõk.  


A jó minőségû és megbízható mennyiségû termék előállítási technológiák nélkülözhetetlen eleme az egyes fenológiai fázisok igényeihez igazított lombon keresztüli növénytáplálás. A BIOFIT System Kft. lombtrágyái nemcsak tartalmazzák a kalászosoknak létfontosságú mikro- és mezoelemeket (a rezet, mangánt, kenet, magnéziumot), hanem biztosítják azok lombon keresztüli leghatékonyabb felvételét és hatékonyságuk kifejtéséhez szükséges megfelelő arányukat is. Ennek alapja a speciális természetes alapú és környezetbarát kelátképző a LIGNOSZULFONÁT (LSNa)



Általános technológiai ajánlás: Az esetlegesen előforduló növényvédelmi munkálatokkal egy menetben lombtrágyázni is javasolt a növények kondicionálása, a télállóság, fagy-szárazságtûrés fokozása, illetve a megfelelő mikroelem ellátottság elérése céljából.



Tavaszi kezelés: Március végén – április kör-nyékén, bokrosodás – szárba szökkenés idején (annak elősegítése céljából) a gyomirtó-, rovarölő- (levéltetvek, vetésfehérítő bogarak), vagy gombaölő kezelésekkel (lisztharmat, rozsda elleni védelemmel) egy ütemben lombtrágyát is érdemes kijuttatni az állományra. Ajánlott dózis: BIOFIT GABONA (magas NPK+ magas Réz) 5 l/ha vagy PLANT FEED PRÉMIUM BÚZA KÉN (magas N +magas Kén, Réz, Bór ) 3-5 l/ha.

A felfagyott vagy rossz kondícióban lévő állományok javítására ajánljuk, az esetleg fel-merülő aszály enyhítésére, illetve egy egészséges növényzet kialakítására, mely erőteljesen fog fejlődni.



A tavaszi második hullámban történő lomb-trágyázást májusban – júniusban, kalászhányás – virágzás idején a kalászvédelem érdekében végzett növényvédelmi (inszekticides, fungicides) munkálatok részeként ajánljuk megejteni BIOFITTAL (magas Réz+ME) 5 l/ha vagy PLANT FEED PRÉMIUM BÚZA RÉZ (magas Réz) 1 l/ha vagy PLANT FEED PRÉMIUM KÉN 750 (magas N+ extra Kén) 3 l/ha vagy BIOFIT GABONÁVAL (magas NPK+ magas Réz) 5 l/ha. Biztos terméskötés, nagyobb termésmennyiség és jobb minőség érhető el a kezeléssel.

 



A BIOFIT és PLANT FEED termékek 



- javítják a talajba kijuttatott mûtrágyák és az állományra kipermetezett növényvédő szerek felszívódását a növényekbe 



- a leghatékonyabb módon minimálisra mérséklik a hiánybetegségek kialakulási esélyeit, illetve azokat kialakulásuk esetén gyógyítják, 



- csökkentik az aszálykárt



- növelik a zászlóslevelek élettartamát 



- használatával javul a termésbiztonság 



- javítják a minőségi paramétereket

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hétszeres MagyarBrands díjas a COOP

Hétszeres MagyarBrands díjas a COOP

Idén ismét a legkiválóbb hazai márkákat elismerő MagyarBrands díjat vehetett át a COOP március végén, a budapesten az ünnepélyes díjátadó gálán – közö...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?