Alltech Európai Elõadó Körút: 9 nap alatt 26 helyszínen!

Agro Napló
Az állategészségügy és takarmányozás területén ismert és elismert világcég 27. alkalommal szervezte meg európai elõadó körútját. Idén, a vállalat elõadói „Maradjon kíváncsi!” címmel tartottak értékes szakmai elõadásokat.  

A rendezvények középpontjában az az emberi kíváncsiság állt, amely mindig is a világ fejlődésének hajtóereje volt, s amely elengedhetetlen a jövőbeni célok eléréséhez is. Manapság, amikor Észak-Amerikát aszályok sújtják, Európán pedig hatalmas esőzések söpörnek végig, a klímaváltozás és a globális felmelegedés egyre fontosabb kérdéssé válik. Mind nagyobb területen válnak kötelezettséggé a „szén-dioxid-lábnyom” után fizetendő adók, és ezzel párhuzamosan egyre sürgetőbb az igény a mezőgazdaság hatékonyabbá, nyereségesebbé illetve fenntarthatóbbá alakítása. A jövőben a nagy vízválasztó a technológia lesz, annak színvonala határozza meg, hogy ki tör az élre és ki marad le. Az Alltech szakemberei ezért tartják fontosnak időben felhívni a figyelmet arra, hogy kritikusan szemléljük a jelenleg fennálló állapotot, és ragadjuk meg az új technológiák nyújtotta lehetőségeket.

 


 

 

A várható népességrobbanásban rejlő kihívásokra csak az lehet a válasz, hogy magunk is időben felkészülünk a jobb minőségû és nagyobb mennyiségû élelmiszer-előállításra. Ehhez nyújtottak segítséget az Alltech előadói, akik arról beszéltek, miként lehetünk mások, sikeresek, és a rohamosan növekvő elvárásoknak miként tudunk a jövőben is megfelelni.

A tárgyalt témakörök között szerepelt például, hogy a vállalat több mint három évtizedes kutatási eredményeinek köszönhetően ma már megvalósulhat az állatok precíziós táplálása.

A tehenek például genetikai adottságaik szerint sokkal több tej előállítására lennének képesek, azonban ezt a genetikai potenciált mégsem használjuk ki. Pedig a jövőnk legnagyobb kihívását az jelenti majd, hogy miként tudjuk ellátni a növekvő populáció igényeit. A megoldás állataink megfelelő mennyiségû és minőségû takarmányozásában rejlik.

A következő 40 évben meg kell háromszorozni a hústermelést, ehhez pedig egy alapvetően megújult gondolkodásra van szükség, és már nincs sok időnk. Alkalmazni kell a rendelkezésre álló új technológiákat és új gondolatokat: a kutatások mindegyike arra törekszik, hogy megtalálja azokat a megoldásokat, amelyek biztosítani tudják számunkra a mezőgazdaság jövőbeni fenntarthatóságát. Vizsgálatok sora koncentrálódik arra, hogy milyen hatásai vannak az egyes élelmiszereknek az emberi génexpresszióra. Az antibiotikum-rezisztencia olyan méreteket öltött mára, például az USA-ban, hogy közel 62 ezer gyerek hal meg évente, mert nem találják a számukra megfelelő antibiotikumot. Az európai populáció átlagéletkora az elkövetkező 40 évben jelentősen megnő, ez viszont majd két évtizeddel magasabb, mint az egészséges élettartam. A hangsúly tehát a betegségek megelőzésére, az egészséges életszakasz kitolásának irányába helyeződik át.

Az Alltech – mindezen igényeket szem előtt tartva – nyújt segítséget a természetes, biztonságos és tápláló élelmiszerek előállítására vonatkozó igény kielégítésében.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!