2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Sajtóinformáció a Lemken váltvaforgató ekék a gazda fejével gondolkodnak

Agro Napló
Nagyüzemek és magángazdálkodók számára egyaránt csúcsminõséget nyújtanak a német Lemken gépgyár többszörös világbajnokságot nyert ekéi. A legkiválóbb keményfém ötvözetekbõl készült, hosszú élettartamra és a legkülönfélébb munkafeltételekre konstruált munkagépei, világszínvonalat képviselnek mind a vontatási erõátvitelben, mind a munkaminõségben és költségtakarékos megoldásokban.
A Lemken EurOpál típusú ekék modern hidraulikus forgatómûve elősegíti a szántás közbeni precíz átváltást és a határozott forgatási folyamatot a dőlésszög utánszabályozása nélkül. A kúpcsapágyazás és a nemesített acélok felhasználásával nyert nagy stabilitás biztosítja a hosszú élettartamot. A gép előnyei közül kiemelhetjük a magasságban állítható vonótengelyt, amely a traktor alsó vonórúdjainak mindig optimális helyzetét eredményezi, valamint lengéscsillapítóként is funkcionál. A kormánylemezek edzett speciális acélból készülnek, alakjuk révén kisebb kopásúak. A szabadalmaztatott „Optiquick” beállítási rendszer használatával végtelenül egyszerûvé válik az eke és traktor összehangolása, amely kitûnő vontathatóságot eredményez, kiküszöbölve az oldalirányú húzóerőt.



A Lemken Vari-Diamant félig függesztett váltva forgató eke vetőágykészítéshez és téli mélyszántáshoz is ajánlott. Az optimális szántást (30-55 cm/ekefej) fokozatmentes, hidraulikus munkaszélesség-állítással végzi, igazítva a mindenkori talajstruktúrához, szervesanyag és nedvességtartalomhoz. A menetközbeni fogásállításkor fellépő kopás a csuklópontok kettős perselyein fejti ki hatását. Ez az egyedülálló megoldás is a Lemken gépeknek értékét és élettartamát növeli.

Két teleszkópos munkahenger forgatja erőteljesen és ütközésmentesen 180°-kal az ekét. Az átmenő, vonótengely magasságában egyszerûen állítható. A nagyobb lökésszerû terheléseket is felfogja, ami védi a traktort és az eketornyot. Az eke munkamélysége elöl a hárompont felfüggesztő karokkal hátul hidraulikus úton állítható támkerekekkel szabályozható be. Az eke kiemelését és behúzását a táblavégi fordulóknál pontosan lehet tartani. A nagyméretû támkerék csökkenti szántáskor a talajnyomást, és a szükséges biztonságot nyújtja a közúti szállításnál. A túlnyúló utolsó ekefej lehetővé teszi a táblaszélek szántását árkoknál, kerítéseknél és más tereptárgyaknál.

A Lemken magyarországi tapasztalataira is építve fejlesztette ki több mint tíz féle ekefejét, melyeken a normál és a réselt kormánylemezek kitûnően illeszkednek a különböző és változó talajviszonyokhoz.



A Raiffeisen Agrárház Kft a Lemken szántóföldi vető- és munkagépek teljes termékpalettáját forgalmazza.

8000 Székesfehérvár, Takarodó u. 2.Tel: 22/312-047 Fax: 22/310-422

7100 Szekszárd, Páskum u. 2. Tel: 74/418-811 Fax: 74/416-628

9141 Ikrény Tel: 96/741-054 v. 96/741-062





Október végén tartották a „normál és réselt kormánylemezes váltvaforgató ekék vető-és mélyszántási vizsgálatait, melyet az FVMMI GM Kht. végzett. Az előző számban írtuk, hogy beszámolunk a hivatalos eredményeikről, azonban ezeket az Intézet még nem hozta nyilvánosságra. Az Agro napló olvasóinak az Új év első számában fogunk részletes információval szolgálni.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Heti fókusz: Agyő, széltippan!

Heti fókusz: Agyő, széltippan!

Az őszi gyomirtási technológia az őszi kalászos gabonákban, elsősorban a nagy széltippannal fertőzött területeken terjedt el. Szakértők mutatnak rá a...

Parlagfűmentesítési akcióhét indult

Parlagfűmentesítési akcióhét indult

Parlagfűmentesítési hetet hirdet az Agrárminisztérium (AM) július 1-7 között: a parlagfű elleni védekezés ugyanis egész évben fennálló kötelezettség a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?