Kétszáz rakodógép az Axiáltól

Agro Napló
Nevezetes átadás volt Dávodon november 5-én. A bajai központú Axiál Kft. mérföldkõnek számító eseményére került sor. Ekkor adták át a dávodi Augusztus 20. Mezõgazdasági Részvénytársaságnak a cég által forgalmazott 200. MANITOU teleszkópos rakodógépet.
– 3200 hektáron gazdálkodunk – indokolja a vásárlást Csala Imre, a részvénytársaság elnöke – tevékenységünket főként az állattenyésztés határozza meg. Tejelő tehenészetünket a Holstein-fríz tehenek és a szaporulatuk alkotják, számuk meghaladja az 1600 darabot.
Sertéstenyésztésünket a Dalland fajtára alapoztuk. Szántóföldi növénytermesztésünk az állatok ellátását szolgálja,ha takarmányból feleslegünk van, akkor azt a szabadpiacon értékesítjük. A fentiekből jól látszik, hogy rengeteg anyagmozgatási feladatot látunk el. Példaként talán elég megemlítenem, hogy éves szinten 150-200 ezer mázsa szervestrágyát kell megmozgatnunk, de az állatok etetéséhez szükséges szemes takarmányok rakodását is meg kellett oldanunk valahogy. Éppen ezen igények miatt kerestünk egy gyors, megbízható, széleskörûen alkalmazható rakodógépet. Ezért választottuk a már említett kritériumokat teljesítő, jó árfekvésû és a forgalmazó által kedvező finanszírozási feltételekkel megvásárolható MANITOU rakodógépet. Hozzá kell tennem, hogy az AXIÁL Kft.-vel nem újkeletû a kapcsolatunk, hiszen évek óta az alkatrész ellátásunk 70-80 százalékát ők biztosítják. Idén már vásároltunk tőlük egy SULKY mûtrágyaszóró gépet is.
Az Axiál Kft. ügyvezető igazgatója, Harsányi Zsolt szerint való igaz, amit Csala Imre elnök úr mondott a rendkívül kedvező tulajdonságú gépről. Egy rakodó sikerét ugyanis nagyban meghatározza, mennyire képes megfelelni az üzemeltető követelményeinek. A MANITOU eddigi szereplése megfelelt minden felhasználói elvárásnak.
– Hazai példaként hadd említsem meg a Bács-Tak Kft.-nél üzemelő, ilyen márkájú rakodógép példáját. Itt három éve mûködik a szerkezet, eddig 12 ezer üzemórát teljesített. Ez körülbelül annyit jelent, mintha egy személyautó ezen időszak alatt 550 ezer kilométert tett volna meg. A MANITOU MLT 633-120 LS turbó teleszkópos rakodógép a nevében lévő számsornak megfelelően, 120 lóerős motorjának köszönhetően 6 méter magasra képes emelni 33 mázsányi terhet. A LS jelzés pedig egy rendszert jelöl, amely tulajdonképpen nem jelent mást, mint hogy egyszerre képes ellátni a kitolást, a ráfogást, az emelést amellett, hogy a kormányzási funkciók is mûködnek. A cég a gép jó tulajdonságaihoz hozzáteszi még a kedvező finanszírozási lehetőségeket is, amelynek eredményeképpen akár 25 százalékos önerő befizetésével garanciális szerviz és alkatrész ellátás mellett már el is vihető a teleszkópos rakodógép.
(X)
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Manitou újdonságok

Manitou újdonságok

A mai kor egyik biztos pontja, az állandó változás. Egy olyan nagy múltú rakodógyártó esetén, mint a Manitou, ez a fejlődést és a fejlesztéseket jelen...

A Manitounak nem szabad állnia

A Manitounak nem szabad állnia

Egy osztrák és két magyar telephelyen folytat biogazdálkodást a Schindler család. Ausztriában a Bécstől délre található Münchendorfban agrárintegrátor...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?