2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Olivia Kft

Agro Napló
Az Olivia Kft 100 % - ban svájci tulajdonban levõ magyar Kft, melyet 1991- ben alapítottak lajosmizsei székhellyel. A vádóhíd házinyúl feldolgozás céljából alakult. Jelenleg a legnagyobb teljesítményû hazai nyúlvágóhíd. Feldolgozott termékeink 95 %-ban exportra kerülnek. Elsõ számú vevõnk Svájc, de jelentõs a kereslet Olaszországban, Németországban, Hollandiában és Belgiumban. Kezdetben az üzem a vágó alapanyagot kizárólag a felvásárló túrák során szerezte be az egész ország területérõl
.A növekvő piaci igények kielégítésére az élőállat egyenletes biztosítása és a minőség további javítása érdekében saját tenyésznyúl telep és hízónyúl telepek létrehozására volt szükség. Jelenleg az ócsai tenyésztelep, a dabasi valamint a lajosmizsei hízótelepek biztosítják az alapanyag 30 %-át. A telepeken a legkorszerûbb technológia alkalmazásával folyik a termelés. Azoknak a termelőknek, akik érdekeltek, a hízónyúl termelésben szívesen adunk szakmai tanácsokat / teleplétesítés, etetőrendszerek,.takarmányozás, szellőztetés, trágyázás, és egyéb kiegészítő rendszerek/. Érdeklőni Kerepeczki Zoltán felvásárlás vezetőnél lehet / 76 556 630 /.
Az Olivia Kft nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, éppen ezért a telepeken keletkező melléktermékeket az előírásoknak megfelelően megsemmisíti, valamint erőfeszítéseket tesz annak feldolgozására. Az agrár területen óriási hiány van a megfelelően kezelt, környezetre nem káros szerves anyagokra. Ennek érdekében a Kft 2000-ben létrehozott egy komposztáló üzemet Lajosmizsén. A komposztáló üzemben szeparált nyúltrágyából egyedülállóan készített, homogén, magas szerves anyag tartalmú biokomposzt kerül előállításra. A biokomposztnak kitûnő víztartó képessége és tápanyagtartalma garantálja a hosszútávú használhatóságot a talajok és növények számára. A Tanya-biokomposzt alkalmas bionövények, kerti virágok, gyümölcsösök, örökzöldek, gyepfelületek táplálására és feljavítására. Erős beltartalma miatt keveset kell belőle használni.
Felhasználás területén szakmai tanáccsal Váncsa Zsolt Tanya Managerhez fordulhatnak bizalommal / 76 55 6 618 /.
Bártfai Péterné
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!