Magus, a nagy varázsló az atkák ellen

Agro Napló
Az idei szezonban a kártevõ atkák egyes területeken súlyos problémát okoznak a szõlõ- és almatermelõ gazdáknak. Sokfelé már eddig is két permetezést végeztek, ennek ellenére a kártevõk most is jelen vannak és várható, hogy a nyár közepére-végére ismét komoly kártétellel kell számolnunk.
Az atkák károsítása nagyon komoly terméskiesést tud okozni és nehéz olyan megbízható atkaölő szert találni, amely teljes biztonsággal megoldja e problémát. Rendkívül hatékony és költségtakarékos megoldás mind szőlő, mind almaültetvényben a MAGUS atkairtó szer. A MAGUS a szőlőt és almát károsító atkák ellen gyakorlatilag tökéletes hatású, 40–60 napig tartó mentességet ad. A szer környezetbarát, a ragadozó atkákat és más hasznos élő szervezeteket messzemenően megkíméli. A hatóanyag tényleges hatása kb. 10 napig tart, ezt követően az esetlegesen előforduló egy-egy kártevő atkát a megkímélt és jelen lévő ragadozók teljes sikerrel képesek eltüntetni.
Hamarosan itt a MAGUS felhasználásának ideje, ugyanis a tökéletes hatást az atkák nyári nemzedékének valamennyi alakja (nyári tojások is!) ellen adja július végi permetezéssel lehet, hogy az idei szezonban már korábban is szükség lehet a védekezésre. Ha ekkor használjuk a MAGUS atkaölő szert, akkor az atkák nem tudnak a tél előtt ismét felszaporodni, így gyakorlatilag nem lesz tömeges áttelelő állomány. Ennek az lesz a következménye, hogy tavasszal is sokáig eltart, amíg a kártevők fel tudnak szaporodni olyan mértékben, hogy védekezni kelljen ellenük. Ez a védekezési időpont jövőre nem tavasszal lesz, hanem ismét csak ilyenkor, így a MAGUS évi egyszeri kijuttatással tökéletesen megoldja az atkaproblémát.
A MAGUS hektárköltsége kedvező, felhasználása gazdaságos. A szer dózisa szőlőben0,5 liter, almástermésûekben pedig 0,5–0,7 liter hektáronként 1000–1500 liter vízzel kipermetezve. A MAGUS II-es forgalmazási kategóriájú, tehát ún. „zöld könyvvel” közvetlenül felhasználható. Élelmezésegészségügyi várakozási ideje szőlőben 28, almástermésûekben 14 nap. A RELDAN 40 EC rovarölő szer II-es forgalmi kategóriájú és továbbra is nehéz lenne jobb szert találni a szőlőmolyok és az alma kártevői ellen.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!