Hûtõházak, tárolók tervezése, kivitelezése megfelelõ szakmai háttérrel.

Agro Napló
A tatabányai székhelyû Thermo-System KFT. mind belföldön, mind külföldön is vállalja hûtõházak, gyümölcs- és zöldségtárolók tervezését, építészeti kivitelezését, a hõszigetelõ panelszerkezet, a hûtéstechnológia és igény szerint szabályozott - légtér technológia szállítását, szerelését, beüzemelését.
Az utóbbi években megnőtt az igény az integrált, minőségi gyümölcstermesztés mellett a tárolási időtartam, az eltarthatóság időbeli növelésére, a kitárolás elnyújtására. Mindez lehetővé teszi, hogy egész évben ugyanaz a legkiválóbb minőség kerüljön a piacra, amire mind belföldön, mind pedig az országhatáron kívül megvan a fizetőképes kereslet.
Az almatermelők közül is többen gyorsan felismerték azon egyszerû összefüggést, miszerint az őszi almaáraknak akár a többszörösét is el lehet kérni a következő év tavaszán. Ez persze más termékekre is igaz lehet, ugyanakkor elengedhetetlenül fontos egy korszerû, ULO-technológiával ellátott hûtőtároló megléte, ahol például egy oxigénszegény légtérben eltartott alma akár hónapokig is tárolható az eredeti minőségében. Ezeket a tényeket a Böhönyén székelő Lénia KFT. is átlátta és már az idén hozzáláttak tárolókapacitásuk fejlesztéséhez, amelyet a jövő évben jelentősen kívánnak bővíteni.
ULO-technológiával ellátott hûtőtárolóval rendelkezik már továbbá a veszprémvarsányi Bakony MVSZ is, ahol a teljes 500 tonnás kapacitáson belül 4 db 50 tonnás kamraterem lett gázzáróvá kialakítva. Itt az egyes kamrák mindenkori belső légállapota egy automatikus analizáló készülékkel van mérve ill. meghatározott időközönként egy nyomtató az egyes értékeket papírra veti.
A fent említetteken kívül számos egyéb termelő is átlátta a korszerû tárolókapacitás meglétének fontosságát, így a nyírbogdányi Pomex '94 KFT. is közel 4000 tonnás, a gyöngyösi Csépány és Társa KFT. 3000 tonnás tárolóval gazdagodott. A teljesség igénye nélkül említjük meg, hogy a Thermo-System KFT. hazai referenciával rendelkezik még Putnokon, Nyírmadán, Gávavencsellőn, Jánkmajtison, Ócsa-Felsőbabádon, Zajtán, Böhönyén, Varjúlaposon, Kálon, Méntelken.
A cég jelentős referenciákkal rendelkezik a hús- és tejipar terén is (hûtőkamrák, fagyasztók kialakítása), idei egyik legjelentősebb hûtéstechnológiai kivitelezése ugyanakkor a százhalombattai TEHAG KFT. halfeldolgozója lesz.
A Thermo-System felvállalja még a technológiai géptámogatási pályázatok ügyintézését, egyéb pályázati lehetőségekkel kapcsolatos szaktanácsadást. A cégnek a hûtéstechnika terén 13 éves tapasztalata, valamint a bevezetett ISO9001-es minőségbiztosítási rendszerük a garancia minőségileg kivitelezett munkáikra.

THERMO-SYSTEM KFT. 2800 TATABÁNYA, Dankó P. út 17/A.
Tel.: 34/316-881 Fax: 34/510-355
Internet homepage: http://www.thermosystem.hu
Email: thermo.system@matavnet.hu
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt van a nyár végi kánikula

Itt van a nyár végi kánikula

A hőhullám ezen a héten még folytatódik, a jövő hét első felében várható a kánikula fokozatos mérséklődése, jelentősebb csapadék keddtől érkezhet.

Számos tökfélét ehetünk a nyáron!

Számos tökfélét ehetünk a nyáron!

A nyári melegben jól esik egy könnyű ebéd, vagy egy nyáresti vacsora, amelynek kiváló alapanyagául szolgálhatnak a változatosan elkészíthető zsenge tö...

Nem lesz már olcsóbb a dinnye az idén

Nem lesz már olcsóbb a dinnye az idén

Idő előtt véget érhet idén a hazai dinnyeszezon. Bár a kánikula a fogyasztásnak kedvezett, mégis komoly fejtörést okozott a forróság. Hiánytól azonban...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!