Bonafarm-Bábolna Takarmány EGY HAJÓBAN A PARTNEREINKKEL

Agro Napló
Szeptember végén ismét partnertalálkozóra hívtuk, vártuk a velünk együttműködő szakembereket. A kölcsönös előnyök alapján kereken 700 partnerünkkel dolgozunk együtt. Kapcsolatépítő munkáinkban, értékesítési tevékenységünk szervezésekor a hosszútávú együttműködésre, a közös gondolkodásra törekszünk. A hasznosítható tapasztalatokkal, módszerekkel, adatokkal közreműködő, az üzemre szabott előnyösebb takarmányozási módszerek bevezetésére, receptúrák kialakítására szívesen vállalkozó partnereinkre különös figyelemmel vagyunk.

Nem csupán a kölcsönösen elfogadható árak kialakításában, hanem a gazdaságos takarmányozás, a hatékony állattartás szervezésében is együttműködünk. Így – a sajátunk mellett – partnereink termelési kapacitásait, gyakorlati tapasztalatait is közösen jobban hasznosíthatjuk.

Együtt sokkal többre megyünk!


Országos partnertalálkozó 2013. szeptember 20.,

Budapest Konferenciahajó, 265 résztvevővel.

 

Kádár Péter a Bonafarm Mezőgazdaság takarmányágazati igazgatója nagy érdeklődéssel kísért előadásában ezúttal a világ állattenyésztésében fellelhető változásokra és a Bonafarm Mezőgazdaság – jelesen a Bábolna Takarmány – új, hatékony szervezetére irányította a figyelmet.


 Kádár Péter

Néhány fontosabb megállapítás (Horn Péter akadémikus nyomán)

1. A világon belátható időn belül súlyos élelmiszerhiány prognosztizálható, ugyanakkor a növekvő életszínvonal nyomán nő a fogyasztott állati eredetű termékek aránya, változik a humán táplálkozási szerkezet.

2. E termékek előállításához az eddiginél több, minőségileg jobb takarmányokra lesz szükség. Viszont az 1950-ben kezdődött „Zöld Forradalom” idején a növénytermesztés (elsősorban a búza, kukorica, rizs) hozamai kimerülőben vannak.

3. A most folyó „Második Zöldforradalom” idején várható trendek szerint a sertés-, valamint a baromfihús termelés és fogyasztás növekedése várható. A marhahús és a tejtermelés növekedési üteme viszont kisebb.

4. A „Második Zöldforradalom” az elsőnél komplexebb lesz, a növényi biomassza és az állatitermék előállítás minden fázisát érinti – új innovációs hullám, a szellemi erőforrások bővítése, pótlólagos tőkebefektetés, nagyteljesítményű állatfajták, korszerű takarmányozási- és állattartási rendszerek térhódítása, illetve az extenzív területek tervszerű hasznosítása jellemzi ezt a folyamatot.

Az előadó ebből azt a következtetést vonta le, hogy a korszerű és a hagyományos ötvözése lehet igazában célravezető; több mint hiba a nagy- és a kisüzemet szembe állítani; a kettő együtt hozhatja meg az átütő sikert – mondotta.

A  hallgatóság megismerhette a Bonafarm Mezőgazdaság – benne a Bábolna Takarmány – év elejétől működő új, hatékony szervezetét. Ennek egyik alapköve az integráció, a partneri kapcsolatok bővítése. Kádár Péter beszélt a Bonafarm Csoport induló új, korszerű beruházásáról is. Ennek keretében évente 1 millió sertés vágására és korszerű feldolgozására alkalmas nagyüzemi vágóhíd, csontozó-daraboló üzem épül.

Az üzemeléshez integrált termelői, beszállítói és logisztikai rendszer csatlakozik. A Bonafarm Mezőgazdaság jelentősen bővülő és korszerűsödő sertésvertikuma a lehetőségek sorát kínálja az integrációban résztvevő partnerek számára.

Az együttműködés tovább bővül – esélyeket és lehetőségeket kínál!


A díjazottak csoportja

Az előadás után átadták a termelési díjakat. A tombola nyertesekre talált. Végül Rúzsa Magdi előadóművész derítette még jobb hangulatra az egybegyűlt partnereinket.


 Rúzsa Magdi

A fehérasztal melletti beszélgetés folytatódott. Hogy alakul a takarmány-alapanyagok piaca és ez milyen árakat von maga után? Milyen új takarmányokat ajánlunk és főleg mennyiért? Hogyan tovább a partnerkapcsolatok gazdagításában.

Az általános vélemény szerint partnertalálkozónk kitűnően sikerült.

Találkozzunk jövőre is! Mi igyekszünk ott lenni.

Fehér – Wellesz

A cikk szerzője: Fehér-Wellesz

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?