Hogyan kell kiszámítani a mezõgazdasági tevékenységbõl származó árbevétel arányát?

Agro Napló
A mezõgazdasági tevékenységbõl származó árbevétel arányának kiszámítása tekintetében a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter 15/2001. (III.3.) számú FVM rendeletének 6. sz. melléklet B.) pontjában meghatározottak szerint kell eljárni.
Amennyiben a támogatás igénybevételének feltétele a mezőgazdasági tevékenységből származó legalább 50 %-os árbevétel részesedés, az árbevétel számítását a támogatás igénylésével egyidejûleg kell igazolni. A kezdő vállalkozások, illetve azon mezőgazdasági termelők esetében, akik/amelyek a tárgyévet megelőző évben az őket ért ár- és belvízkárok miatt szerepelnek az illetékes megyei Földmûvelésügyi Hivatal kárfelmérés alapján készített nyilvántartásában, a mezőgazdasági tevékenységből származó árbevételt a tárgyévi (2001. évi) várható árbevétel alapján is lehet számítani. Ebben az esetben a 2001. évi várható árbevételről az igénylőnek nyilatkoznia kell.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A hónap takarónövénye: a lóbab

A hónap takarónövénye: a lóbab

A Mediterráneumból származó lóbab (Vicia faba) az egyik kedvenc pillangós takarónövénye a nyugat-európai gazdáknak, és népszerűsége hazánkban is növek...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 14. 05:58