Farmer Expo

Agro Napló
X. FARMER-EXPO DEBRECEN 2001. augusztus 19-22. Nemzetközi Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás
Jó ütemben halad a jubileumi X. FARMER-EXPO Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás szervezése. 2001. június 12-ig 215 cég 9830 m2-en regisztráltatta eddig jelentkezését. Az állattenyésztés várható 7000 m2 –vel minden idők legnagyobb FARMER EXPO-jára számíthatunk. Az elmúlt évek újdonsága, hogy egy-egy szakterület önálló projectként jelenik meg a kiállításon.
A FARMER-EXPO kiállítás 2001-ben minden eddiginél színvonalasabb szakmai rendezvény sorozatra készül. 2001-ben először jelenik meg önálló állatfajként a kiállításon a hal, melynek kiemelt témái a halászati ökonómia, halászati marketing, természetes halgazdaságok, valamint a halászati támogatási rendszer. Kuriózumnak ígérkezik az állattenyésztési bemutató keretében megrendezendő őshonos állatok kiállítása. A 2000-ben elindított Alma Show, körtével, szilvával és meggyel kiegészülve Gyümölcs Show-ként tér vissza a FARMER-EXPO-ra. A kiállítást előadások is kísérik szakmai konferencia keretében, ahol az EU csatlakozás piaci esélyeiről, az üzemformák alakulásáról, a termesztéstechnológia fejlesztési irányairól, valamint a fogyasztói szokások változásairól esik szó. Új rendezvényként jelenik meg a Zöldség Show, melynek keretében a zöldségtermékek mellett, ültetési anyagok, termesztő berendezések, növényvédő szerek és mûtrágyák kerülnek bemutatásra.
A Burgonyatermesztési szakmai nap és tanácskozás sikert aratott mind a szakma, mind a látogatók körében itthon és a határon túl. Erdélyből népes burgonyatermelő szakember-csoport érkezik a rendezvényre. Gyakorlati bemutató keretében a kilátogató szakembereknek, a bemutatás céljára kialakított ültetvényen szántóföldi körülmények között mutatják be az egyes fajták és termesztési eljárások eredményeit.
Az Öko-Melli Szövetkezet több éve szervezi a BIOMÉZ FÓRUM és az előállítással kapcsolatos bemutatókat.
A V-TRADE Kiállítások Kft., immár hagyományosan évente szervez üzleti találkozókat a környező országokból érkező és hazai szakemberek részvételével. A kialakult jó kapcsolatoknak köszönhetően minden évben jelentős delegáció érkezik Belorussziából, Lengyelországból és Romániából. Az erdélyi gazdák évek óta szervezett csoportokban Debrecenbe járnak az ágazat újdonságainak megismerésére. A cseh és a magyar üzletemberek a Cseh Nemzeti Nap keretében ismerkednek egymás országainak üzleti lehetőségeivel.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
EuroTier 2018

EuroTier 2018

Az EuroTier 2018 állattenyésztési szakkiállítást november 13–16. között rendezték meg Hannoverben, amelynek fókuszában az idei évben a digitalizáció á...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!