Díjeső a Szentlőrinci Gazdanapokon - Több elismerést kapott az Agro Napló a rendezvény fő támogatójaként

Agro Napló
Augusztusban ismét nagy sikerrel zajlott a Baranyai megyei háromnapos találkozó, amely idén huszadik alkalommal írta be magát a hazai mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítások hagyományosan megrendezett programjai sorába.


A kezdet, amely 1991-ben – elsősorban a külföldi támogatások, és a PHARE program fogadása, illetve a vállalkozói kultúra elterjesztése céljából megalapított Baranya Megyei Vállalkozói Központ közhasznú alapítvány létrejöttével indult. Az idő tájt fogalmazódott meg egyfajta „farmer-show” szükségessége, és 1994-ben el is indult a BMVK legnagyobb projektje, a Szentlőrinci Gazdanapok mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás és vásár. Az Alapítvány 20 év óta minden évben megszervezi a vásárt, amely volumenében és népszerűségében mára az ország negyedik legnagyobb szakvásárává nőtte ki magát. A Baranya megyei rendezvény célja, hogy reprezentálja és bemutassa a régió, illetve az ország mezőgazdaságának illetve élelmiszeriparának szinte teljes vertikumát, s ezzel is támogassa a vállalkozás- és vidékfejlesztési célkitűzéseket. Mindezzel pedig járuljon hozzá az ország gazdasága, különös tekintettel a vidék felemelkedéséhez.

A kiállítás lehetőséget nyújt a kezdő mezőgazdasági vállalkozók, a kevésbé tőkeerős őstermelők, kereskedők, szolgáltatók és kézművesek bemutatkozására, és teret ad a mezőgazdasági innovációnak, az új módszereknek illetve technológiáknak.  

Végh Gábor vásárigazgatótól megtudtuk, hogy az idei, kerek évfordulós rendezvényen mintegy 25 ezres látogatói létszámot regisztráltak, s a különböző kategóriákban kiállítók száma megközelítette a 380-at. A jubileumi díjakat azoknak a partnereknek ítélték oda, akik a 20 év során igen régi kiállítói, támogatói és segítői a rendezvénynek. Több kategóriában nevesítették meg a régi partnereiket, akiknek negyvennél is több díjat adtak át. A díjazottak között szerepeltek kiállítók, médiapartnerek, támogatók és olyanok is, akik más kreatív ötletekkel, kapcsolatrendszerükkel segítették a vásárt. Nem utolsósorban maga a helyszínt adó város is kiérdemesült a díjra, mint az, aki annak idején a terület biztosításával, és egyéb patronálással már két évtizede támogatja a rendezvényt. 

Az Agro Napló, mint a Szentlőrinci Gazdanapok médiatámogatója, ugyancsak részesült a megtisztelő jubileumi díjban. Ezen felül Zsigmond Ágnes tulajdonos-ügyvezető  Czerván Györgytől, a VM agrárgazdaságért felelős államtitkáról a Vidékfejlesztési Minisztérium különdíját is átvehette.


 

Az Agro Napló három év múlva maga is a húsz éves születésnapját ünnepli, és ha summázni szeretnénk majd az eltelt időszakban kapott díjainkat és elismeréseinket, akkor lassan össze is kellene gyűjtenünk azokat. A szentlőrinci kiállítás népszerűsítésében nyújtott kiemelkedő média partnerségért korábban is részesült már lapunk elismerésben: a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Különdíját akkor  Gonda Tibor  a BMVK kurátora, Pécs város alpolgármestere nyújtotta át. De a több mint 10 éves kiállítói partnerségéért Jubileumi díjjal is büszkélkedhetünk, amit  Gráf József,  az agrártárca akkori minisztere adott át  Zsigmond Ágnes  tulajdonosnak. 



www.agronaplo.hu/agro-naplo-dijeso-a-xv-gazdanapokon-szentlorincen

Magunk sem számoltuk, mennyi alkalommal volt részünk elismerésben, és milyen sok esetben díjazták a szívvel-lélekkel, és mindenekelőtt az agráriumban dolgozók iránti tisztelettel, szakmai alázattal végzett munkánkat. Igyekszünk is folyamatosam mindent megtenni azért, hogy hitelesen, aktuálisan és szakmai alapossággal informáljuk olvasóinkat. Mezőgazdasági szakfolyóiratunk a MEGFOSZ kizárólagos írott sajtóorgánuma, de a Traktorpool kizárólagos magyarországi partnere is az Agro Napló.

Hitelességünket a korrektséggel támasztjuk alá – a MATESZ által auditált 12 250 ezres példányszám adatunkat minden lapszámunk impresszumában megtalálják az olvasók.

 www.agronaplo.hu/tartalmasan-hitelesen-merhetoen  

 A kutatási eredmények alapján elmondható, hogy az elmúlt két évben a legismertebb és legolvasottabb mezőgazdasági szaklapok közül az Agro Napló olvasótáborában figyelhető meg a legjelentősebb növekedés. Ez nyilvánvalóan annak a tudatos stratégiának az eredménye, amelynek része az aktuális és tartalmas szakcikkek megjelentetésén túl a szakfolyóirat igényes online változatának folyamatos frissítése, illetve a magyar nyelvű heti három hírlevél /havi egy külföldi hírlevél/ küldése mellett a szakmai kiállításokon, szakmai rendezvényeken ,  partnertalálkozókon való rendszeres megjelenés, az agrárium szereplőivel kialakított jó kapcsolat. Ma már a hirdetők rendszeresen lekérik az adatokat, illetve maguk igénylik, hogy auditált szakfolyóiratban hirdethessenek. Aki fizet, az alaposan megnézi, hova teszi a pénzét, milyen befektetés az, ami a hirdetésre költött összeget jól kamatoztatja.

A díj kapcsán afféle nosztalgiázás képpen felelevenítettük magunkban a régi emlékeket, a kezdetet, amikor még fekete-fehéren, 8–16 oldalas terjedelemben megjelenő lapot készítettünk Baranya megyei terjesztéssel. Mai korszerű, igényes megjelenésű, 100 oldalnyit is meghaladó, és tartalmában is elismert szaklapunk a tudatos magyar gazdálkodó állandó partnerévé vált. Tizenötödik születésnapunk alkalmából két évvel ezelőtt egy teljes éven át zajló nyereményjátékkal ünnepeltünk, amely során az év minden hónapjában a partnercégeink által felajánlott nagy értékű ajándékcsomagokat nyerhették meg azon olvasóink, akik a feltett kérdésekre helyesen válaszoltak.

S ahogy az egy gáláns ünnepelthez illik, magunk is ajándékoztunk: az év végén a résztvevők egy szerencsés játékosát a nagyméretű LCD televízióval leptük meg.

A visszaemlékezésekhez ez alkalommal kicsit kölcsönözzük azok sorait is, akik szavakban fejezték ki elismerésüket – s ezt éppen olyan értékes díjnak tekintjük, mint a legutóbbi, bekeretezhető és falra kitehető elismerésünket.

Rólunk mondták:

„Nem véletlen, hogy a gyártók, kereskedőházak a lap oldalain előszeretettel informálják termékeikről a termesztőket, tenyésztőket. A lap sikeres helytállásához a versenyben az is kellett, hogy a kutatók, egyetemi oktatók és a gyakorlati élet kiválóságai tájékoztassák a gazdálkodókat a szakmai újdonságokról. Az un. „befutott szakírók” mellett a tudományos pályára készülő Ph.D hallgatók szárnypróbálkozásai is színesítik a lapot. Mindezek egyenes következménye, hogy az agrár-felsőoktatás hallgatói is számon tartják az Agro Naplót.”

Dr. Késmárki István

Prof. emeritus

  

„ Úgy gondolom, hogy az Agro Napló hiánypótló fórum. Különösen, amióta az internetes verzió, az Agro Napló Hírlevél megszületett, könnyebbé vált a tájékozódás az interneten jártasabbak számára is. Sokadmagammal én is mindig átböngészem a legfrissebb híreket.

… Abban reménykedem, hogy lesz még jövője a magyar állattenyésztésnek, és az Agro Napló 25 éves jubileumán majd arról számolhatunk be, hogy régi fényében tündököl – ha más szerkezetben is – a magyar mezőgazdaság.”

Dr.Markus Gabriella állatorvos, mikrobiológus,

tőgyegészségügyi szaktanácsadó

 

„Jó az Agro Naplót kézbe venni, olvasgatni – friss, mint a készítőinek elhivatottsága, mert az nem kopott meg!

Dr. Birkás Márta

az MTA doktora, egyetemi tanár, tanszékvezető

  

„Az Agro Napló az egyik legjobb, legszínvonalasabb szakfolyóirat. Természetesen nem a mai színvonalon kezdték az újság írását, szerkesztését, kiadását. Dicséretes és követendő példa lehet mások számára is az az elhivatottság és kitartás, amivel a semmiből a mai színvonalra emelték ezt a lapot. … Munkájuknak köszönhetően rengeteg hasznos és fontos információt képesek eljuttatni az olvasókhoz, sőt a legelsők között tértek át az internet kommunikációs használatára is, ezáltal a legfrissebb információkat azonnal tudják továbbítani partnereik felé. Akár több nyelven is tájékoztatják olvasóikat, s az internetes kapcsolatok által az országhatár sem nyújt már korlátokat.”

Antal Gábor

a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója

„Hittük, és hisszük, hogy a befektetett munka, ha kitartóan végzik, igenis megtérül. Számunkra ezt példázza az Agro Napló története is, ahol a tulajdonos és a munkatársak áldozatos munkájának és kitartásának köszönhetően az ország egyik legszínvonalasabb írott és elektronikus szaksajtó terméke épült fel. Csak elismerni és gratulálni tudunk ezúton is az elvégzett munkához és teljesítményhez.”

Pintér Zsolt

Axiál Kft. ügyvezetője

-Keresztes-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az AGROmashEXPO 2022 díjazottjai

Az AGROmashEXPO 2022 díjazottjai

Az idei évi termékversenyre jelentkezők a Hazai és Nemzetközi díjra nevezhettek, Digitalizáció, Gépesítés, Input/Szolgáltatás kategóriákban. A szakmai...

Ezek a legjobb magyar mezőgépek 2020-ban

Ezek a legjobb magyar mezőgépek 2020-ban

Január 24-én, pénteken tartották meg a Mezőgépgyártásunk sikeres korszakai és jövőbeni esélyei című konferenciát az AGROmashEXPO rendezvényen. A Gépip...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?