Kedvező a vállalkozások számára a Növekedési Hitelprogram módosítása (x)

Agro Napló
A K&H üdvözli az MNB Növekedési Hitelprogram tegnap bejelentett módosításait. Mivel a 2-es pillér iránt mérsékelt az érdeklődés, miközben az 1-es pillérben igényelhető keretre túljegyzés tapasztalható, ezért a vállalkozások és a gazdaság számára is kedvezőbb, hogy ezek a keretek átjárhatóak lettek. A módosításnak köszönhetőn a K&H Bank újabb közel 15 milliárd forintot tud a vállalkozások rendelkezésére bocsátani.

„Üdvözöljük az MNB döntését a Növekedési Hitelprogram módosításaira vonatkozóan, nagyon jónak és hasznosnak tartjuk. Mivel a vállalatok már az elmúlt években jelentős mértékben hozzáigazították finanszírozási szerkezetüket gazdálkodásuk deviza igényéhez, ezért az árfolyamkockázatok mérséklésére szolgáló 2-es pillér megemelt kerete többnek bizonyult a szükségesnél. Másrészt viszont az 1-es pillér esetében jelentős "túljegyzés" volt tapasztalható. Így a vállalkozások, de az ország gazdasága számára is mindenképpen kedvezőbb, hogy ezek a keretek átjárhatóak lettek. A módosításnak köszönhetően a K&H Bank újabb jelentős, közel 15 milliárd forint összeget tud a vállalkozások rendelkezésére bocsátani” – tájékoztatott Huszár Róbert, a K&H Vállalati és intézményi banki szolgáltatások üzletág vezetője.

 

A fenti eredményekhez természetesen fontos az ügyfelek közreműködése, rugalmas hozzáállása is, tekintettel arra, hogy habár a folyósítások határidejét szeptember végére módosították, a hitelszerződéseket továbbra is augusztus végéig meg kell kötni. A K&H ezért továbbra is felgyorsított hitelkezeléssel intézi az Növekedési Hitelprogram keretében beérkező igényeket.

 

„A K&H Bank már mintegy 15 milliárd forint hitelt folyósított a program keretében, és újabb 40 milliárd forint van folyósítás előtti stádiumban. Összességében a program végére akár közel 100 milliárd forint rendkívül kedvező kamatozású hitel juthat általunk a magyar gazdaság vérkeringésébe” – hangsúlyozta a szakember.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 9. 16:02