A Mezőgazdasági Kar épületét is korszerűsítik Szegeden

Agro Napló
A Szegedi Tudományegyetem több épületének energetikai korszerűsítése kezdődhet el, miután elkészültek a beruházások tervei – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint az energiahatékonysági fejlesztések előkészületeit 2022 júliusa és tavaly december között végezték uniós támogatással, csaknem 270 millió forintból.

Elkészültek a kiviteli tervek és a kivitelezői szerződéseket is megkötötték az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karhoz tartozó Madzsar József Kollégium, az SZTE fenntartásában működő ELTE Szegedi Márton Áron Szakkollégium, a Digitális Oktatóközpont, a 410 ágyas klinikai tömb, valamint a Mezőgazdasági Kar épületének korszerűsítéséhez – értesült a közleményből az Agro Napló.

A fejlesztések célja az épületek energetikai mutatóinak javítása hőszigeteléssel, a nyílászárók cseréjével, az árnyékolástechnika javításával, valamint a meglévő épületgépészeti rendszerek – fűtés és melegvíz-ellátás, légtechnika – és az ehhez kapcsolódó épületvillamossági rendszerek korszerűsítésével. A gépészeti és villamossági rendszerek tervezésnél, fejlesztésénél törekedtek a megújuló energia hasznosítására.

A közép- és hosszú távú cél az egyetemi épületek energiafelhasználásának és szén-dioxid-kibocsátásának drasztikus csökkentése, nagyobb hangsúlyt helyezve a megújuló energia használatára, ezáltal megfelelve a hazai és az uniós energetikai és környezetvédelmi irányelveknek – áll a közleményben.

(Forrás: MTI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!